Zeke napísal:
Ahoj, před Vánoci jsem koupil VW Passat 1.9TDI 96Kw. Auto bylo koupeno na inzerát od prodejce, nikoliv přes autobazar.Při první jízdě, která byla dlouhá celkem asi 200 kilometrů, se na motoru přidřela vačka, (prodejce při prodeji říkal, že je v autě nový olej) motor začal hrozně klepat, skřípat a rezonovat..... odstavil jsem auto, kontaktoval prodejce, který samozřejmě říká, že to skrytá vada není, že skrytá vada by se projevila třeba po 10 kilometrech jízdy po koupi. Nyní čekám na nacenění opravy v servisu.Chtěl bych se zeptat, jestli tuto závadu lze považovat za skrytou vadu? S autem jsem od koupě najel necelých 300 kilometrů. Nyní nelze automobil používat.Děkuji za odpověď.David Nezdařil
Prodávající stejně jako v případě nové věci odpovídá pouze za vady, které věc měla při převzetí.
To se však nevztahuje na ty vady, které vozidlo při převzetí mělo, ale které odpovídají míře používání nebo opotřebení dané věci.
Pokud tedy motor již je za svou životností,tak reklamovat nelze (ovšem otázkou je kolik má reálně najeto,jestli tam není právě měněný motor za nějaký "vyjetý" a kolik má životnost standartní 1.9 96kw).
V případě,že motor má zanedbanou údržbu a v tomto směru došlo k následnému poškození,budete muset dokázat,že motor už byl v špatném stavu při koupi.