nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den, měl bych na vás prosím prosbičku jestli by jste mi mohl poradit tak trochu s vyběrem auta. Mám dva takové favority, ale teď babo raď. Jako první je tu Audi A6 2,5 TDI 110kW chip na 132kW Avant quattro manual, max. výbava. Auto je po známém co chce přejít na něco novějšího. Na autě je měněn olej, filtry, přední naprava, vačky, auto servisováno a doloženo servisní knižkou. měl bych ho za cenu 55 000kc. Jen co mě zaráží jsou stížnosti na internetu. Jako druhé bych chtěl najít nějakého VW Passat 1,9 tdi 81kW. taky kolem ceny 55 000kc. Jenže si myslím že v takovém dobrém stavu by se asi těžko hledal. Chtěl bych se vás zeptat jestli je špatná volba jít do té Audi nebo mi poradítě ještě něco jiného? Mockrát děkuji za odpověď. S pozdravem.
Jestli je to dobrý známý a to co říká odpovídá realitě, tak bych klidně tu A6 bral. Hlavně v ní nesmí nic hučet nebo jít slyšet zvuky podobné kafemlejnku. Určitě lepší volba než papírově spolehlivější 1.9, ale někde z bazaru těsně před smrtí.
Špatná pověst 2.5 TDI V6 se týká hlavně prvních ročníků při přechodu na longlife olej, na který motor absolutně nebyl stavěný. Kdo jezdil na výměny co 15 000 km a nejezdil jako prase, obvykle problém neměl. Jenže 2,5 si moc klidní a svědomití řidiči nekupovali... Asi nejlepší 2.5 byly z posledních let výroby, kdy dostaly vačky ze zesílených materiálů a lepší software, takže velmi pěkně jely a moc nežraly. Už se tomu dalo i říkat povedený motor.