0
späť

diskuze k tématu: Při nastartování náhlé vypnutí motoru - cukání na volnoběh

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
Hanss
počet príspevkov7
dátum registrácie14.09.2013
Štvrtok 05.06.2014 17:06, Při nastartování náhlé vypnutí motoru - cukání na volnoběh

vozidlo: Volkswagen Passat 3C
rok výroby: 2005
palivo: benzin
výkon v kW: 110
kód motoru: BLR

popis závady: Dobrý den, u mého Passata 3C 2.0 FSI občas dochází při nastartování k následnému vypnutí motoru. Při opětovném pokusu se někdy na volnoběh projeví takové malé cukání/chvění motoru, které po chvíli odezní. Při jízdě bez problému. Podezření mám na zapalovací cívky, ale nejsem si jistý. Na diagnostice jsem zatim nebyl. Děkuji za radu.

kód chyby určené na diagnostice: -

typ diagnostického přístroje: -

kroky učiněné pro odstranění chyby + následky: -
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Piatok 06.06.2014 15:29, Bože můj!
1. nejdřív zajedu na diagnostiku abych vyloučil snadno zjistitelné věci 2. když tam nic nenajdou, tak postupuju logicky a vyměním aspoň svíčky atd. 3. na internet píšu, až když jde o těžký případ, kdy byly vyloučeny obvyklé závady a byly už podniknuty aspoň nějaké kroky k odstranění problému, takhle to je jen věštění z křišťálové koule
reagovať
Koloss
počet príspevkov639
dátum registrácie19.09.2008
Piatok 06.06.2014 15:43, RE: Bože můj!
Paul napísal:
1. nejdřív zajedu na diagnostiku abych vyloučil snadno zjistitelné věci 2. když tam nic nenajdou, tak postupuju logicky a vyměním aspoň svíčky atd. 3. na internet píšu, až když jde o těžký případ, kdy byly vyloučeny obvyklé závady a byly už podniknuty aspoň nějaké kroky k odstranění problému, takhle to je jen věštění z křišťálové koule

Já bych tazateli zase hned tazateli nespílal. Takováto závada může být způsobena více příčinami a než se vrhnout do zbytečného vyměňování součástek, tak bych taky zkusil dotaz, jestli se někdo s podobnými příznaky nesetkal a jak to případně řešil. Lepší než výměny naslepo jsou alespoň nějaké náznaky, čím začít.

Těch příčin může být poměrně dost, od všeho se zapalováním po všechno s dodávkou paliva. Já osobně jsem řešil problém, kdy drobné cukání motoru pod nízkým zatížením postupně přešlo do vynechávání jednoho válce. Podezření padlo na kabely ke svíčkám, abych to nějak levně vyloučil, koupil jsem v prvním kroku Starline za 600. Problém se vyřešil, zatím tam zůstaly, ale po nějaké době to zase trochu zlobí. Takže teď se chystám na kvalitnější kabely a možná pak zkusím snímač polohy škrtící klapky.

Takže jestli někdo nepomůže konkrétní radou, výměna svíček je dobrý krok na začátek, jestli nebyly měněné v poslední době. Je to spotřebák není nafurt. No a jestli se to nezlepší, tak další krok ta diagnostika - mohla by říct třeba alespoň který je to válec.
reagovať
eTeflon
počet príspevkov173
dátum registrácie04.11.2008
Sobota 07.06.2014 23:08, Diag
No tak v 1. řadě diagnostika u někoho, kdo tomu rozumí. Tím se vyloučí spousta možností.
To může být něco elektrického, palivového atd. A na slepo měnit součástky je volovina.
reagovať
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Nedela 08.06.2014 00:32, Měl jsem kdysi podobný problém
Vyměnil jsem svíčky. Problém se vyřešil natankováním nového paliva
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Nedela 08.06.2014 17:17, RE: Při nastartování náhlé vypnutí motoru - cukání na volnoběh
Hanss napísal:
vozidlo: Volkswagen Passat 3C rok výroby: 2005 palivo: benzin výkon v kW: 110 kód motoru: BLR popis závady: Dobrý den, u mého Passata 3C 2.0 FSI občas dochází při nastartování k následnému vypnutí motoru. Při opětovném pokusu se někdy na volnoběh projeví takové malé cukání/chvění motoru, které po chvíli odezní. Při jízdě bez problému. Podezření mám na zapalovací cívky, ale nejsem si jistý. Na diagnostice jsem zatim nebyl. Děkuji za radu. kód chyby určené na diagnostice: - typ diagnostického přístroje: - kroky učiněné pro odstranění chyby + následky: -

Dobrý večer,určitě zkusit tu diagnostiku,změřit při nastartování motoru do samovolného vypnutí.....řešila jsem tento problém před několika lety u accorda,nakonec se na diagnostice potvrdilo napálení cívky,nakonec se závada vyřešila výměnou celého rozdělovače,a bylo po problému....
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.