0
späť

diskuze k tématu: passat 1.6 FSI vs. Octavia 1.6 MPI

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
VilémS
počet príspevkov4
dátum registrácie02.02.2015
Pondelok 16.03.2015 18:38, passat 1.6 FSI vs. Octavia 1.6 MPI
Dobrý den,
Chtěl bych nahradit mého formana novějším kombi.
Mám možnost koupit ve stejné cenové relaci Volkswagen Passat variant 1.6 FSI r.v 2006 nebo Škoda Octavia 2 kombi 1.6 MPI r.v 2006 zajímal by mě váš názor na tyto automobily.O motoru 1.6 FSI jsem se dočetl spoustu pozitivních i negativních zkušeností. 1.6 MPI je taková sázka na jistotu Nejsem žádný závodník. Preferuji klidnou jízdu.Auto bych využíval na denní dojíždění do práce 15 km a občas na výlety.
děkuji za vaší odpověď
reagovať
mPuma
počet príspevkov47
dátum registrácie05.12.2014
Utorok 17.03.2015 00:07, 1.6 MPI
Já bych asi šel do Octavie 1.6 MPI, motor je spolehlivý. Navíc mi přijde 1.6 FSI na Passata dost slabá.
reagovať
Martin Srb
počet príspevkov45
dátum registrácie13.04.2012
Utorok 17.03.2015 08:53, 1.6 MPI
Ano MPi je taková sázka na jistotu, že s nájedzem přes 200tis. km bude brát olej.
reagovať
HoNZA
počet príspevkov248
dátum registrácie28.04.2008
Utorok 17.03.2015 10:21, 1.6
Zdravím
Určitě bych vybral 1.6 MPI - řemenový rozvod sice je třeba měnit, ale je spolehlivý, motor nekarbonuje a když některý žere olej jde to za ještě rozumné peníze opravit. Jede to slušně a spotřeba není neúnosná - okolo 6,5 - 7,5 litru se dá bez obav jezdit.
Passata s 1.6 FSI bych nechal být. Motor je problematičtější - vytahávají se řetězové rozvody a od toho jde pak řada problémů; když je v pořádku jede hezky, ale uživatelsky nepřináší žádné velké výhody - i ta spotřeba je v podstatě stejná - tedy pokud je motor v pořádku. Jel jsem kdysi s kolegovým Golfem plus 1.6 FSI na Slovensko a trvalá dálniční 130 byla za 8.1 litru. Navíc passat sám má svých problémů dost a tak bych šel na jistotu.

HoNZA
reagovať
VilémS
počet príspevkov4
dátum registrácie02.02.2015
Utorok 17.03.2015 13:16, focus nebo golf
díky za radu. Doporučili by jste v této cenové kategorii něco jiného? Např, Focus 2. generace facelift. 1.6 85 Kw benzin. nebo Golf 5. generace 1.6 75 Kw.
reagovať
HoNZA
počet príspevkov248
dátum registrácie28.04.2008
Utorok 17.03.2015 15:52, golf nebo focus
Pro golf platí v podstatě to stejné co pro octavii II. Motor 1.6 MPI měl několik variant, které se liší některými celky /např. sání, EGR okruh, převodovka atd./ ale dá se myslím v klidu říci že spolehlivostí a servisní náročností jsou na tom hodně podobně. Některé kusy mají sklon žrát olej, ale rozhodně to neplatí plošně a jde to opravit v ceně jedněch řetězových rozvodů na 1.4 TSI. Jízdně to opravdu vyhoví klidným řidičům. Po dálnici to ochotně pojede 140, ale zátah TDI to samozřejmě nemá - což ale není vada ale vlastnost kterou někteří vyhledávají. Vzhledem k oblíbenosti golfu je riziko koupě pasti nemalé, ale s mechanikem za zády určitě vyberete dobré auto.
Focus je s motorem 1.6 dobrou volbou, kterou ale trochu kazí provedení auta jako takového. Jezdí výborně / motorem i podvozkem/ lépe než stejná octavia ale není to auto domyšlené. Mě například vadí základní typ sedaček na které se při svých 195 cm a 100 kg nedokážu pohodlně usadit / existovaly ale i lepší a širší jen je třeba je najít/, nebo bakelitový interiér který je po pár kilometrech na exponovaných místech odřený /třeba ovladače vyhřívání zadního okna atd/. Je samozřejmě veliký rozdíl u základního a luxusního provedení ale....Motor 1.6 85 kW bych ale cíleně nehledal. nejede o tolik líp nez základní 74 kW varianta ale o dost víc žere /v praxi cca o litr/. Servisně je to taky celkem nenáročný motor zlobí jen přesuvník časování ventilů, ale ve Fordu tohle na rozdíl od jiných opraví za pár korun. Podstatné je, že ani s Focusem neuděláte chybu.
Kdybych si vybíral auto za pár korun, na které nebudu muset nějak intenzivně sáhnout a trval na koncernu VW asi bych koupil tu octavii. Marná není ani Toyota auris 1.6 97 kW která je držák, ale nedělali kombík /to až nyní/ .
Držím palec a ať Vám to jezdí.
reagovať
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Utorok 17.03.2015 20:34, RE: 1.6
HoNZA napísal:
Zdravím Určitě bych vybral 1.6 MPI - řemenový rozvod sice je třeba měnit, ale je spolehlivý, motor nekarbonuje a když některý žere olej jde to za ještě rozumné peníze opravit. Jede to slušně a spotřeba není neúnosná - okolo 6,5 - 7,5 litru se dá bez obav jezdit. Passata s 1.6 FSI bych nechal být. Motor je problematičtější - vytahávají se řetězové rozvody a od toho jde pak řada problémů; když je v pořádku jede hezky, ale uživatelsky nepřináší žádné velké výhody - i ta spotřeba je v podstatě stejná - tedy pokud je motor v pořádku. Jel jsem kdysi s kolegovým Golfem plus 1.6 FSI na Slovensko a trvalá dálniční 130 byla za 8.1 litru. Navíc passat sám má svých problémů dost a tak bych šel na jistotu. HoNZA

Zajímali by mě ty problémy passatu které má navíc oproti oktávce. Oproti oktávce je passat mnohem lépe postaven, je pohodlnější a jediné co se mu dá vytknout jsou některé špatné motory. Ty má ale oktávka taky.

reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Utorok 17.03.2015 23:51, RE:
Dobrý den. Motorizace 1.6 FSI nepřináší oproti jednotce 1.6 MPI v Octavii prakticky žádné výhody. Jelikož hodláte vůz využívat k dojíždění za prací a na občasné výlety, z mého pohledu je racionálnější volbou octavia. Šestnáctistovka MPI na běžné jezdění postačuje a je velmi spolehlivá.
reagovať
ales.sykoraFB
počet príspevkov1
dátum registrácie18.03.2015
Streda 18.03.2015 13:25, Pneumatiky
Ahoj

je tu jaro! Kde budete kupovat gumy ? Já jsem koukal že je tu teď strašně moc shopů ale nejhezčejc vypadá tenhle: www.spolehlivepneu.cz a maj i super hodnocení na heurece, co vy? Doporučíte mi nějaký jiný? nebo nějaké zkušenosti
reagovať
VW.Tibor
počet príspevkov1
dátum registrácie29.03.2021
Pondelok 29.03.2021 15:45, VW.TIBOR
Dobrý deň chcel bisom sa spýtať na vw passat b6 1.4 Tsi 90 kw čije Dobrý a aka je spotreba ďakujem
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.