0
späť

diskuze k tématu: Ojetý Passat B6

kategórie zaradenia témy: poradna, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 23.09.2015 10:59, Ojetý Passat B6
Dobrý den, velice rád čtu vaše rady a recenze a hodně jsem se od vás dozvěděl ale přece jenom potřebuju radu. Už tak rok chci koupit Passata B6. Ted mám Octavii TDI první generace 2001 a jsem opravdu velmi spokojený ale chci prostě novější a trochu komfortnější auto. Jenomže když jsem přečetl pár testů ojeteho passatu b6 s motorem tdi tak jsem se zhrozil (vstřiky, rozvody a hlavně HŘÍDELKA olejového čerpadla...) můj dotaz tedy zní... Jaký je váš názor na ojeteho passata b6 ? Asi bych volil TDI 8ventil 103kW (je jich nejvíc). Dále mě zaráží ta cenovka ojetin. Našel jsem kusy i pod 120 000kč samozřejmě chápu že tam asi nebude něco v pořádku tak s ptám co by ste mi doporučili. Mám tříčlenou rodinu a jde mi taky o bezpečnost. Klidně se rozepište rád si počtu. Předem moc děkuji za odpověd.
reagovať
radek.slivaFB
počet príspevkov181
dátum registrácie16.03.2013
Streda 23.09.2015 17:16, mondeo
Je mi sice jasne ze jste si vybral B6 ale jenom takovy tip....urcite kdyz jste si toho dost precetl na tipcars tak jste si musel vsimnout ze se velice doporucuje Mondeo. Takze jenom takova dalsi varinta.... je to obrovske auto hlavne co se tyce sirky.....podvozek perfektni a dieslove motory pri dobre udrzbe jsou velice spolehlive....takze 2.0 tdci (103kw) nebo 2.2 tdci (129kw,147kw) vas urcite nezklame
reagovať
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Streda 23.09.2015 17:54, RE: mondeo
radek.slivaFB napísal:
Je mi sice jasne ze jste si vybral B6 ale jenom takovy tip....urcite kdyz jste si toho dost precetl na tipcars tak jste si musel vsimnout ze se velice doporucuje Mondeo. Takze jenom takova dalsi varinta.... je to obrovske auto hlavne co se tyce sirky.....podvozek perfektni a dieslove motory pri dobre udrzbe jsou velice spolehlive....takze 2.0 tdci (103kw) nebo 2.2 tdci (129kw,147kw) vas urcite nezklame

Mondeo má výhodu většího auta za nižší cenu. Ta nižší cena je ale hodně vidět v ohavném interiéru.
Jako rodinné auto ale poslouží dobře, to ano.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Streda 23.09.2015 23:25, RE:
Dobrý den. Passat B6 skutečně nedosahuje kvalit předchůdce, tedy zejména motory (problémy jsou se vstřikovači, hlavami válců, DPF a zmíněným společným pohonem vyvažovacích hřídelí a olejového čerpadla). Osmiventilové verze jsou k těmto poruchám méně náchylné. Velmi dobrou alternativou k passatu je například Ford Mondeo nebo Mazda6.
reagovať
radek.slivaFB
počet príspevkov181
dátum registrácie16.03.2013
Štvrtok 24.09.2015 09:02, interier
tak tohle je uz individualni me se treba mondeo libi vice v interieru nez passat hlavne v titanium verzi....nicmene jsou ruzne druhy ridicu...nekteri uprednostni lepsi interier pred podvozkem a druzi zase uprednostni jizdni vlastnosti ja patrim k te druhe skupine..protoze jsem ridic ne uzivatel
reagovať
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Štvrtok 24.09.2015 10:50, RE: interier
radek.slivaFB napísal:
tak tohle je uz individualni me se treba mondeo libi vice v interieru nez passat hlavne v titanium verzi....nicmene jsou ruzne druhy ridicu...nekteri uprednostni lepsi interier pred podvozkem a druzi zase uprednostni jizdni vlastnosti ja patrim k te druhe skupine..protoze jsem ridic ne uzivatel

Ono to neni jen o vzhledu ale i o kvalitě. Mondeo se Passatu v kvalitě interieru nemůže rovnat a to právě zejména u nejvyšších výbav. Například rozdíl ve zpracování a kvalitě kůže je propastný. To už i PSA je na tom lépe. A u současného modelu se ten rozdíl dokonce ještě zvětšil...
Ale souhlasím že Mondeo lépe jede, Passat ovšem rozhodně nijak výrazně nezaostává. Nicméně už díky charakteru těch aut zábava není ani s jedním. I když se majitelé Mondea rádi povyšují a chlubí tím že jejich volba je volbou "řidiče" tak naprostá většina Mondeo koupila kvuli znatelně výhodnější ceně než u konkurence.
U Mondea je pro kupce ojetiny krom ceny i velká výhoda že se nemusí moc přemýšlet nad motorem, u Passata je to mnohem složitější. Bohužel.
reagovať
danet - redakce TipCars
počet príspevkov562
dátum registrácie16.11.2012
Štvrtok 24.09.2015 10:52, RE: Ojetý Passat B6
nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den, velice rád čtu vaše rady a recenze a hodně jsem se od vás dozvěděl ale přece jenom potřebuju radu. Už tak rok chci koupit Passata B6. Ted mám Octavii TDI první generace 2001 a jsem opravdu velmi spokojený ale chci prostě novější a trochu komfortnější auto. Jenomže když jsem přečetl pár testů ojeteho passatu b6 s motorem tdi tak jsem se zhrozil (vstřiky, rozvody a hlavně HŘÍDELKA olejového čerpadla...) můj dotaz tedy zní... Jaký je váš názor na ojeteho passata b6 ? Asi bych volil TDI 8ventil 103kW (je jich nejvíc). Dále mě zaráží ta cenovka ojetin. Našel jsem kusy i pod 120 000kč samozřejmě chápu že tam asi nebude něco v pořádku tak s ptám co by ste mi doporučili. Mám tříčlenou rodinu a jde mi taky o bezpečnost. Klidně se rozepište rád si počtu. Předem moc děkuji za odpověd.

Dobrý den, rozepište prosím své zkušenosti s Octavií v recenzi zde: http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost Děkujeme.
reagovať
Marty18106
počet príspevkov7
dátum registrácie24.09.2015
Pondelok 28.09.2015 17:22, Shrnutí motorů 2.0 tdi
Pořád na internetu pátrám po nejlepší dieselove motorizaci pro passat 3C a ve většině případů se doporučuje 1.9tdi ale ten nechci (5ti kvalt, hlučnost, malý výkon) tak si myslím že asi 2.0 tdi PD 103 kW BMP 8v by měl byt nejlepší je to tak ? Přemýšlel jsem o common-rail ale ty sou náchylnější na naftu je to tak ? A 16 ventil PD sou vstriky Siemens a to není dobré že ? A problém se šestihrannou hridelkou mají všechny ale když hned po koupi udělám rozvody a tu hřídelku tak by neměl byt problém. Mam pravdu ? Dekuju moc
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.