Andrew21 napísal:
Když passat B7 tak jedině s 2.0TDi s tou 1.6TDi je trápení jezdit v octávce natož tak v passatu!
Můžu li vstoupit do diksuze: v práci máme dvě Otkácky s 1,6 TDI, kupované loni v lednu. Dnes mají obě přes 100tkm. S oběma jezdím dost často na SC, naposledy jsem s ní bylo minulý týden v Kwidzyně, což je cesta cca 1700km. Jelo se stylem plnej nebo nic. Před jízdou jsem si kontroloval olej ve studeném motoru a taktéž druhý den před odjezdem zpět. Neubyl ani mm, to po cestě cca 850km. Další den jsem s ní jel shodou okolností znovu u nás kolem komína a opět jsem si kontroloval olej - a opět neubyl ani mm. To k oleji. K výkonu - bohatě stačí, pokud se jede ve dvou lidech. Na dálnici se drží tachometrových 150-160km/h zcela bez potíží a jestli na ně dosáhnu o 2 vteřiny později - komu to vadí při 8 hodinové cestě? Mně tedy fakt ne. Je zbytečně tu vylejvat emoce o tom, "jak to je strašný". Není to pravda, ta 1,6 jede zcela stejjným způsobem, jako donedávna vychvalovaná 1,9 77kW. (Je zajímavý, že na ni nikdo nenadává). S pasátem 1,6 zkušenosti nemám, ale zase o tolik horší to snad nebude...