nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý denChtěl jsem se zeptat na vaše doporučení ohledně koupě ojetého vozu pro rodinu.Naše Omega B 1998 2.0 16V už bohužel dosluhuje a je potřeba vyměnit. Velice těžko se mi hledá náhrada - stávající auto je velké (ideální kombík pro rodinu - jsme 4 a také pro mne - 198cm ...), pohodlné, výborně se mi s ním jezdí, zadní náhon mi také vyhovuje atd. Uvažuji o něčem tak +/- 5let starém, v ceně maximálně kolem 200tis. Díval jsem se po kombících passat, mondeo, opel vectra (omegy se bohužel již nedělají) a případně superb, ale ten už je dražší. Někdo mi dopořučoval i starší sharan, ale tam mi připadla vzsoké cena za příliš staré auto.Dá se nějak dobře rozhodnout?Předem děkuji za radu.
Vectra C v provedení kombi je podobné velikosti jako Omega, rozhodně je ovšem větší než Signum, který má sice posuvné zadní sedačky, ale hodně mělký kufr. Je to takový managerský hatchback, který bych volil spíše až děti odrostou a vylétnou z hnízda.
U Vectry C z posledních roků výroby bych volil 2,2 Direct nebo 2,8V6 Turbo (dle ochoty si připlácet za instalovaný výkon vyšším přísunem paliva).
Mondeo je sice masovka, ale nabídne dobrý poměr ceny a užitné hodnoty. Benzínový dvoulitr nepojede s kombi hůře, než tomu bylo u Omegy. Lepší by byl 2,5 litr s litrovým navýšením spotřeby.
Passat proč ne, pokud se smíříte s vyšší cenou, než u konkurenčních vozů.