0
späť

diskuze k tématu: Koupě auta VW Passat B6

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
dJn3o
počet príspevkov6
dátum registrácie28.03.2016
Pondelok 28.03.2016 13:14, Koupě auta VW Passat B6
Dobrý den.

Už poměrně dlouho hledám auto, které bych koupil.
Poslední dobou hodně pokukuju po VW Passat B6 rok výroby cca. 2006.
Absolutně se nemohu rozhodnout jestli benzín nebo nafta.
Teď mi byla naposledy doporučena nafta, ale aby auto nemělo filtr pevných částic (co jsem si zjistil, tak se začali montovat od roku 2007), takže nevím, jsem ve světě aut absolutní laik.
Dále pak nevím vůbec jakej motor u benzínu nebo u nafty, jaký jsou poruchový jaký ne.
Jaké auto potřebuji?
Spolehlivé, aby mě nestálo za půl roku na opravách 50.000,Kč sotva co ho dovezu domů, prostě aby to chvíli jezdilo a stálo mě to v poměru pohonných hmot a servisu co nejméně.
Nebudu mít nějakej vysokej nájezd, s autem nebudu jezdit do práce (zatím), protože pracuji ve městě kde bydlím a poulička vyjde levněji.
V autě budu jezdit s přitelkyní jen k rodině (vzdálenost 40km tam a 40 zpátky cca), občas nějakej ten výlet popř. dovolená. Takže za rok nic ultra velkýho.
Bohužel potřebuji vetší auto (vlastní dítě zatím nemám, ale co není může být), spíš jde o to že měřím 2 metry, takže se jen tak do nějaké fabie skládám horko těžko a za mnou je asi 10cm místa.
Cena auta max. do 150.000Kč

Budu rád za každou radu nebo poznatek.
reagovať
dJn3o
počet príspevkov6
Pondelok 28.03.2016 13:37, video
A pokud jsem správně pochopil následující video, tak spíš brát benzín, nebo 1.9TDI u 2.0TDI se tam kazí hodně věcí.
http://www.auto.cz/video-recenze-ojetiny-volkswagen-passat-2-0-tdi-b6-68498
reagovať
Citroenak
počet príspevkov727
dátum registrácie13.04.2012
Utorok 29.03.2016 09:43, 1.9tdi
Ak to musi byt passat, isiel by som po 1.9 TDI bez filtra pevnych castic. Nepozeral by som sa ale urcite na udaj o nabehanych kilometroch, pretoze cokolvek pod 200t je podozrive na takto stare auto. Vybrali ste si totiz auto, ktore sa vacsinou predavalo ako fleetove do roznych firiem, popripade ho mali taxikari, a preto je velka sanca, ze takyto taxik zo zapadu budete mat doma. Ak pojdete do bazaru, zoberte si urcite zo sebou niekoho, kto sa vyzna. Pri tomto aute si treba davat sakra pozor na to, co to kupujete. S autom to moze mat pramalo spolocne..
Pri vasom malom najazde by som sa pozeral urcite inde, po benzinovej atmosfere. Pisete sice, ze ked uz jazdite, tak dlhsie trasy, ale aj tak by som isiel na istotu. Pozeral by som asi skor mazdu 6 2.0i alebo toyota avensis 1.8-2.0i. Tiez by som skusil 2.0i od renaultu v lagune, mozno dokonca 2.0i turbo. Ale europske auta sa predavaju vacsinou ako naftaky. Najvacsiu sancu na nakup benzinu mate u japoncov, je tam aspon aky-taky vyber.
reagovať
dJn3o
počet príspevkov6
Utorok 29.03.2016 14:58, auta
Po mazdě 6 jsem se díval, nemůžu říct že by se mi nelíbila, jenže jsem byl odrazen cenou náhradních dílů.
Navíc, nikde jsem nenašel že by v mazdě byla navigace s rádiem, jak se dá dát do tohoto passatu nebo škodovky.
Pravdou je že mám oblibu VW koncernu, jak Passaty, tak octavie/superby a audi se mi prostě líbí.
Např. taková Toyota mi prostě nejde vůbec na ruku.
Jsem si vědom toho že Passaty, octavie, superby, jsou manažerský auta, ale doufám v to, že se dá najít aspoň jedno solidní auto.
Mám známého, kterej rozumí autům, opravuje auta atd. i s ním tohle konzultuju, ale chci mít prostě co nejvíce informací.
Ta 1.9TDI bez toho filtru zní jako dobrá volba, kolega v práci má taky 1.9TDI ale jakousi prostřední verzi nebo co 81kW a má to v golfu, ale nestěžuje si.
Akorát bych rád objasnění co je to za motor FSI (chápu že benzínovej), ale jestli je ok, nebo poruchovej. Protože hodně Passatů má právě 1.6FSI a na TSI nedosáhnu finančně.
reagovať
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Utorok 29.03.2016 21:29, RE: auta
"ikde jsem nenašel že by v mazdě byla navigace s rádiem"

No,zeptejte se na PČR co se nejvíc krade na Superbech a Passatech..integrovaný Columbus navigace,zvláště u starších typu..

reagovať
dJn3o
počet príspevkov6
Utorok 29.03.2016 21:42, navigace
Samozřejmě o tom vím že se ty navigace kradou, ale byl jsem ujištěn právě od mé známosti u policie že to není až tak horké. Samozřejmě, pokud auto stojí někde v temném místě třeba týden nehnutě, tak se může stát terčem, ale auto v garáži přece jen není tak snadný terč, nebo na frekventovaném parkovišti přímo před panelákem.
Nicméně se dotazuji na zcela úplně něco jiného než je navigace.
reagovať
Fanda
počet príspevkov551
dátum registrácie28.09.2008
Utorok 29.03.2016 22:23, RE: auta
dJn3o napísal:
Po mazdě 6 jsem se díval, nemůžu říct že by se mi nelíbila, jenže jsem byl odrazen cenou náhradních dílů.Navíc, nikde jsem nenašel že by v mazdě byla navigace s rádiem, jak se dá dát do tohoto passatu nebo škodovky.Pravdou je že mám oblibu VW koncernu, jak Passaty, tak octavie/superby a audi se mi prostě líbí.Např. taková Toyota mi prostě nejde vůbec na ruku.Jsem si vědom toho že Passaty, octavie, superby, jsou manažerský auta, ale doufám v to, že se dá najít aspoň jedno solidní auto.Mám známého, kterej rozumí autům, opravuje auta atd. i s ním tohle konzultuju, ale chci mít prostě co nejvíce informací.Ta 1.9TDI bez toho filtru zní jako dobrá volba, kolega v práci má taky 1.9TDI ale jakousi prostřední verzi nebo co 81kW a má to v golfu, ale nestěžuje si.Akorát bych rád objasnění co je to za motor FSI (chápu že benzínovej), ale jestli je ok, nebo poruchovej. Protože hodně Passatů má právě 1.6FSI a na TSI nedosáhnu finančně.

Máte známého co rozumí autům,tak proč zde marníte čas?To se raději Budete rozhodovat dle doporučení nějakého Franty z Horní ,Dolní o kterém nic nevíte?
reagovať
dJn3o
počet príspevkov6
Streda 30.03.2016 15:11, RE: auta
Tím myslíte sebe, toho Frantu z Horní, Dolní? Ono Franta a Fanda, nemá od sebe moc daleko.
Mimo jiné, pokud si přečtete pozorně můj příspěvek, který jste citoval, tak je tam jasně napsáno že sbírám více informací, něco jako nové informace, popř. abych porovnal to co už vím. Nebo vy snad víte úplně všechno do detailu?
Pokud mi nemáte co poradit, zdržte se prosím takových arogantních komentářů, tímto mi ani jiným, které by mohl podobný problém zajímat, rozhodně neporadíte.
reagovať
David V
počet príspevkov2067
dátum registrácie16.05.2007
Streda 30.03.2016 15:43, RE: auta
dJn3o napísal:
Tím myslíte sebe, toho Frantu z Horní, Dolní? Ono Franta a Fanda, nemá od sebe moc daleko.Mimo jiné, pokud si přečtete pozorně můj příspěvek, který jste citoval, tak je tam jasně napsáno že sbírám více informací, něco jako nové informace, popř. abych porovnal to co už vím. Nebo vy snad víte úplně všechno do detailu?Pokud mi nemáte co poradit, zdržte se prosím takových arogantních komentářů, tímto mi ani jiným, které by mohl podobný problém zajímat, rozhodně neporadíte.

Ano, myslel sebe, a kohokoliv jiného na tomto serveru, o němž nic nevíte a s jeho tvrzením souhlasím. Pokud máte známého, co se vyzná, tak máte větší naději, že Vám pomůže vybrat než, že tady na položený dotaz někdo napíše rozsáhlý výklad na dané téma.
A pokud hledáte informace, tak je tady nepřeberné množství recenzí včetně komentářů, kde si budete moci udělat lepší představu. Jenže to budete muset obětovat svůj čas a odpustit si poznámky o aroganci, když ten čas někdo dotazu věnoval. Tady nikdo není povinen nikomu radit, tady je to o dobré vůli.
reagovať
dJn3o
počet príspevkov6
Streda 30.03.2016 15:52, RE: auta
Ano, řekl jste to správně, o dobré vůli poradit, tudíž tyhle řeči jsou zde absolutně k ničemu, tudíž pokud mi nemáte co poradit tak ani nemusíte psát, popř. si toho nevšímat.
Jednoduché.
reagovať
KoobaS
počet príspevkov1042
dátum registrácie23.04.2014
Streda 30.03.2016 16:03, RE: auta
David V napísal:
dJn3o napísal:
Tím myslíte sebe, toho Frantu z Horní, Dolní? Ono Franta a Fanda, nemá od sebe moc daleko.Mimo jiné, pokud si přečtete pozorně můj příspěvek, který jste citoval, tak je tam jasně napsáno že sbírám více informací, něco jako nové informace, popř. abych porovnal to co už vím. Nebo vy snad víte úplně všechno do detailu?Pokud mi nemáte co poradit, zdržte se prosím takových arogantních komentářů, tímto mi ani jiným, které by mohl podobný problém zajímat, rozhodně neporadíte.
Ano, myslel sebe, a kohokoliv jiného na tomto serveru, o němž nic nevíte a s jeho tvrzením souhlasím. Pokud máte známého, co se vyzná, tak máte větší naději, že Vám pomůže vybrat než, že tady na položený dotaz někdo napíše rozsáhlý výklad na dané téma.A pokud hledáte informace, tak je tady nepřeberné množství recenzí včetně komentářů, kde si budete moci udělat lepší představu. Jenže to budete muset obětovat svůj čas a odpustit si poznámky o aroganci, když ten čas někdo dotazu věnoval. Tady nikdo není povinen nikomu radit, tady je to o dobré vůli.

Taky se ti Davide zdá, že s tou arogancí je to poslední dobou nějaký horší? :D Aby to vlákno k něčemu bylo, tak se tě zeptám, máš už v plánu přezutí? Teploty se trochu zvedají, ale pořád je to trochu na houpačce...

Jinak původnímu tazateli. Pokud potřebujete spolehlivé auto a jste laik, uštetřete si ještě 50 až 100 tisíc a kupte si novou dacii. Logan MCV nebo Lodgy budou určitě dostatečně velká auta. Jakákoliv ojetina, zvláště pak auto za cca čtvrtinu původní ceny prostě bude vyžadovat opravy/investice. Pokud máte svého mechanika, důvěřujete mu, tak mu radši dejte 10 tisíc ať Vám najde a vybere auto a slibte mu, že ho budete servisovat u něj... To že založíte vlákno s otázkou, která tu byla milionkrát Vám požadované info nepřinese...
reagovať
David V
počet príspevkov2067
dátum registrácie16.05.2007
Štvrtok 31.03.2016 09:03, RE: auta
KoobaS napísal:
David V napísal:
dJn3o napísal:
Ano, myslel sebe, a kohokoliv jiného na tomto serveru, o němž nic nevíte a s jeho tvrzením souhlasím. Pokud máte známého, co se vyzná, tak máte větší naději, že Vám pomůže vybrat než, že tady na položený dotaz někdo napíše rozsáhlý výklad na dané téma.A pokud hledáte informace, tak je tady nepřeberné množství recenzí včetně komentářů, kde si budete moci udělat lepší představu. Jenže to budete muset obětovat svůj čas a odpustit si poznámky o aroganci, když ten čas někdo dotazu věnoval. Tady nikdo není povinen nikomu radit, tady je to o dobré vůli.
Taky se ti Davide zdá, že s tou arogancí je to poslední dobou nějaký horší? :D Aby to vlákno k něčemu bylo, tak se tě zeptám, máš už v plánu přezutí? Teploty se trochu zvedají, ale pořád je to trochu na houpačce...Jinak původnímu tazateli. Pokud potřebujete spolehlivé auto a jste laik, uštetřete si ještě 50 až 100 tisíc a kupte si novou dacii. Logan MCV nebo Lodgy budou určitě dostatečně velká auta. Jakákoliv ojetina, zvláště pak auto za cca čtvrtinu původní ceny prostě bude vyžadovat opravy/investice. Pokud máte svého mechanika, důvěřujete mu, tak mu radši dejte 10 tisíc ať Vám najde a vybere auto a slibte mu, že ho budete servisovat u něj... To že založíte vlákno s otázkou, která tu byla milionkrát Vám požadované info nepřinese...

Jo, je to horší, normálně to nechávám plavat, ale tady jsem s Fandou souhlasil a reakce původního tazatele mi přišla dost drzá.

Letní gumy už mám od soboty. V Brně není po sněhu ani památky a delší cestu na Vysočinu nemám v plánu.
Letní mají lepší odezvu ve volantu, jsou tišší a ukazuje mi přesněji tachometr, tak si musím zvyknout.
reagovať
KoobaS
počet príspevkov1042
dátum registrácie23.04.2014
Štvrtok 31.03.2016 09:15, RE: auta
David V napísal:
KoobaS napísal:
David V napísal:
dJn3o napísal:
Taky se ti Davide zdá, že s tou arogancí je to poslední dobou nějaký horší? :D Aby to vlákno k něčemu bylo, tak se tě zeptám, máš už v plánu přezutí? Teploty se trochu zvedají, ale pořád je to trochu na houpačce...Jinak původnímu tazateli. Pokud potřebujete spolehlivé auto a jste laik, uštetřete si ještě 50 až 100 tisíc a kupte si novou dacii. Logan MCV nebo Lodgy budou určitě dostatečně velká auta. Jakákoliv ojetina, zvláště pak auto za cca čtvrtinu původní ceny prostě bude vyžadovat opravy/investice. Pokud máte svého mechanika, důvěřujete mu, tak mu radši dejte 10 tisíc ať Vám najde a vybere auto a slibte mu, že ho budete servisovat u něj... To že založíte vlákno s otázkou, která tu byla milionkrát Vám požadované info nepřinese...
Jo, je to horší, normálně to nechávám plavat, ale tady jsem s Fandou souhlasil a reakce původního tazatele mi přišla dost drzá.Letní gumy už mám od soboty. V Brně není po sněhu ani památky a delší cestu na Vysočinu nemám v plánu. Letní mají lepší odezvu ve volantu, jsou tišší a ukazuje mi přesněji tachometr, tak si musím zvyknout.

No to je právě to... Kdybych jezdil jenom v Brně, tak už mám asi taky přezuto, ale třeba v sobotu jsem byl ještě ve Frýdku Místku... Nicméně liťáky už jsou objednaný, gumy jsem k autu už dostal, objednanej na přezutí jsem. Na změnu v chování jsem trochu zvědavej, ale myslím, že u mě se nic zásadního nestane, přecejenom řízení Méganu je dost odtažitý a k Michelin energy saver zatím moc důvěru nemám, tak uvidím... Přesnější dojmy asi shrnu na konci roku v nějaké menší recenzi :)
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.