KoobaS napísal:
Zdeny60 napísal:
pida napísal:
a co si myslite o ford focus nebo alfa romeo? koukam taky po něčěm okolo 170 000kč...
Tak na tydlenty značký musíš být srdcař
Taková Alfa sto let stará, prošlá rukami nejméně desti vopupínkovanejch rybízů s kšiltem dozadu, to bude pošušňáníčko.To nsad už radši toho forda...
Zdeny, nevím jaký vopupínkovaný rybíze máš ve svým okolí ty, ale já těch, co by měli volnejch 170000 na alfu neznám... Stejně tak nebude sto let stará...Ale jestli někdo chce kombíka a rozhoduje se mezi Alfou a focusem, bude pro něj focus pravděpodobně lepší volba...
KoobaS: nebudeš věřit, ale bydlím v Šumperku a mám tu čest denně jezdit kolem benzínky Lukoil (MOL). Místní mládež tam pořádá vbečerní dýchánky se svými tuzingy. A právě zde vidím v létě velmi pravidelně min. 3 AR 159, něujakou 147 a dokonce obstarožní 166 (snad to je 166?? nejsem znalec starochů). Jinak klasika, nějaký e46, nějaký pasáty a pod. Ale 4 AR v místním prdelákově mi nepřijdou jako nějaká supervzácnost. Jinak ve vsi u ŠK, kde bydlím á, má AR min. dalších 4-5 lidí a nebudeš věřit zase, od pana doktora ve výslužbně (64 let - AR 159) až po nějakou omladinu kolem 20 let, ale tam si myslím, že nakupoval papínek - bydlůím v púoněkud bohatší čtvrti, kde GT-R, AMG, Mustand Shelby a tuctovy nový XC90, či ML jsou zcela normální jevy. Takže ta AR není nic, co se ndá koupit. problém ale je, co jednak čtu, ale občas pochytím od našeho IT ("insemničaní tecnik, má 159 1,9 dýzl), provoz AR není zrovna levný a bezstarostný. Jinak 159 wagon je krásný auto, které mě neuráží dyzajnem, ale provozně fakt není levné. Osobní zkušenost má ještě z let 1995, kdy klučina ve firmě (IOtal, dělal jsem tam 14 let
vlastnil takovou hranatou, hranatý světla a kdysi mě s tím svezl - byl to benzín. Tehdá to byl pro mě o´brovský zážitek, protože to auto prostě mělo koule. Jen už nevím, co to bylo za model. Já AR neodsuzuji, naopak, mně se AR velmi líbí a když nic jiného, nehnijí, protože I a F umějí udělat auta, co fakt nemají po roce lišku. A kdyby byly dotažené detaily, klidně bych nějakou benzínovou 159 zkousnul i jako vlastní, já mám taliány rád od kuchyně přes víno po auta, ale AR prostě má ve všech modelech nějaké to mínus- snad vyvedený je dýzl, na ten tolik stížností není. Paradoxně...Jinak ještě na závěr, než e46, tak zcela jistě AR159. Jiná liga, která má duši a dyzajn. Můj skromný názor.