0
späť

diskuze k tématu: co ma levnejsí provoz

kategórie zaradenia témy: poradna, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 04.06.2015 06:41, co ma levnejsí provoz
Zdravím,
uvažuji o koupi auta mezi 100t - 130t Kč. Váhám mezi Škoda octavie II, VW passat (ten novější od r.v. 2005) a případně Ford Mondeo (taky ten novější). Ideálně v combi ale sedanu se UPLNĚ nebráním. Každopádně potřebuju za to pověsit vozík takže s tažným. Jde mi o to že jsem obyčejný smrtelník a tudíž potřebuju vědět co z toho má levnejší údržbu, díly atd. Potřeboval bych nějaké celkove porovnání i třeba co se spotřeby týká atd.
Předem děkuji
reagovať
kristian2
počet príspevkov273
dátum registrácie31.03.2015
Štvrtok 04.06.2015 06:58, k
tak v tomto případě bych spotrebu řešil až na posledním místě.zaleží jak auto servisujete pukud to nedělate po znamostech a sám tak treba zrovna pasat na servis levny nebude.
reagovať
zeneva
počet príspevkov75
dátum registrácie24.08.2009
Štvrtok 04.06.2015 10:51, Porovnání spotřeby
Koukněte na spritmonitor.de, tam jsou prehledy spotreb z realneho provozu majitelu aut (ne marketingove laboratorni vysledky...)

Co se tyka dalsich nakladu, tezko budete porovnavat, tezko odhadnete, co budete muset na aute opravovat.
Predpokladam, ze bezne veci jako olej, filtry, desticky budou stat plus minus¨stejne.

Nezapomente take na zustatkovou hodnotu auta - ta je u fordu nizsi nez u vw.

U predchozi Mazdy mne kilometr vysel na 4,1 Kč (benzin, servis, pojistky, dalnicni znamky, amortizace, ...)
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Štvrtok 04.06.2015 13:20, RE: co ma levnejsí provoz
nepřihlášený uživatel napísal:
Zdravím,uvažuji o koupi auta mezi 100t - 130t Kč. Váhám mezi Škoda octavie II, VW passat (ten novější od r.v. 2005) a případně Ford Mondeo (taky ten novější). Ideálně v combi ale sedanu se UPLNĚ nebráním. Každopádně potřebuju za to pověsit vozík takže s tažným. Jde mi o to že jsem obyčejný smrtelník a tudíž potřebuju vědět co z toho má levnejší údržbu, díly atd. Potřeboval bych nějaké celkove porovnání i třeba co se spotřeby týká atd. Předem děkuji

Pro obyčejného smrtelníka co potřebuje jezdit s vozíkem radím Octavii Tour 1,9 TDI, dvojka je sice celkově vyspělejší, ale zadní náprava už nevydrží věky a celkově je složitější, i když pořád to je dobrá volba. Jenže O2 se stejným motorem jako Tourka bude buď dražší, nebo za stejné peníze víc ojetá. Passat za ty peníze je sebevražda a Mondeo už může být před rozpadem. Tam pak záleží od kusu a raději benzín, jenže těch je málo a ještě míň nedodělaných.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 04.06.2015 23:25, RE:
Dobrý den. Pokud bereme v úvahu ceny náhradních dílů a servisních prací, z výše zmíněných bude nejlepší volbou Ford Mondeo. Spotřeba bude záležet na motorizaci konktrétního vozu, pokud ročně neujedete více než cca 25 tis. km, doporučuji spíše benzínový motor.
reagovať
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Piatok 05.06.2015 00:30, RE:
Karel - TipCars.com napísal:
Dobrý den. Pokud bereme v úvahu ceny náhradních dílů a servisních prací, z výše zmíněných bude nejlepší volbou Ford Mondeo. Spotřeba bude záležet na motorizaci konktrétního vozu, pokud ročně neujedete více než cca 25 tis. km, doporučuji spíše benzínový motor.

Opravdu je hodinová sazba a ceny náhradních dílů na Ford Mondeo/Focus výhodnější než na jiná srovnatelná (neprémiová) auta? Snažil jsem se najít hodinovou sazbu v autorizáku Ford, ale nic jsem nenašel.

Pokud hledám na Google "hodinová sazba avensis" tak najdu snadno konkrétní ceny. Když hledám "hodinová sazba mondeo" nenajdu nic konkrétního. Předpokládám že hodinové sazby v autorizacích se lišit moc nebudou. Podobně i ceny náhradních dílů. Porovnával jsem dřív ceny na AutoKelly a kupodivu, brzdové kotouče byly dražší na Mondeo než pro Mazdu 6.
reagovať
brin
počet príspevkov727
dátum registrácie28.03.2011
Piatok 05.06.2015 09:28, Sazba
Nejde jen o sazbu, jde i o ceny náhradních dílů, které jsou opravdu jedny z nejnižších. A ještě bych podotkl, že kamarád mechanik poslední dobou nevěřícně kroutí hlavou, protože největší držáky poslední doby jsou podle něj Mondea 2,2 TDCi. Ty auta jen jezdí a jezdí a nic se tam nesype.
reagovať
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Piatok 05.06.2015 23:38, RE: Sazba
brin napísal:
Nejde jen o sazbu, jde i o ceny náhradních dílů, které jsou opravdu jedny z nejnižších. A ještě bych podotkl, že kamarád mechanik poslední dobou nevěřícně kroutí hlavou, protože největší držáky poslední doby jsou podle něj Mondea 2,2 TDCi. Ty auta jen jezdí a jezdí a nic se tam nesype.

Na AutoKelly jsou dily vicemene za stejne ceny na vsechny znacky.

A ceny origo dilu se taky zasadne nelisi. Jedno auto ma levnejsi naraznik a drazsi blatnik, jine to ma obracene. Urcite to neni tak ze dily na Mondeo jsou nejnizsi viz. treba tabulky cen http://auto.idnes.cz/jsou-skodovky-vyhodnejsi-skodovky-versus-konkurence-ppq-/automoto.aspx?c=A050526_153308_automoto_fdv
reagovať
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Sobota 06.06.2015 08:08, kdo ještě dneska kupuje díly v kelly?
nutno poznamenat, že na autokelly jsou díly totálně předražené !!!!!
jediné co si tam občas koupím jsou stěrače nebo žárovky. Ložiska kol, rozvodové sady atp jsou až tříkrát !!!! dražší. Před třemi lety jsem potřeboval alternátor. v autokelly 14 tisíc dodání 1 měsíc !?!
Tak jsem ho koupil original nový Magneti Marelli za 1900,- do druhýho dne od importera do Čech.
reagovať
kristian2
počet príspevkov273
dátum registrácie31.03.2015
Nedela 07.06.2015 08:59, RE: kdo ještě dneska kupuje díly v kelly?
Zvirak napísal:
nutno poznamenat, že na autokelly jsou díly totálně předražené !!!!!jediné co si tam občas koupím jsou stěrače nebo žárovky. Ložiska kol, rozvodové sady atp jsou až tříkrát !!!! dražší. Před třemi lety jsem potřeboval alternátor. v autokelly 14 tisíc dodání 1 měsíc !?!Tak jsem ho koupil original nový Magneti Marelli za 1900,- do druhýho dne od importera do Čech.

duležite je že že věnuji ten čas a energii do kupování dilu a udělám si to sam . a myslím si jak ušetřím. nebo ne???
reagovať
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Nedela 07.06.2015 09:35, ?? ????????? ???
Prosím ještě jednou a česky. Měl by ses naučit alespoň gramatice, když už se chceš veřejně vyjadřovat. Protože takhle vážně netuším, co tím chtěl básník říci.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.