Streda 17.02.2021 08:39,
Ford Tourneo Custom
Taky jsem chtěl multivan, za mě je to ideální auto pro vícečlenou nebo aktivní rodinu, ale když jsem hledal bazarový kousek a nechal si nacenit nové tak to prostě cenově bylo absolutně mimo co, co jsem byl ochotný dát a tak jsem začel též koukat po Citroenu Spacetourer a jeho sourozencích a nakonecjsem skončil u Ford Tourneo Custom. Měl jsem vyhlédnutou jednu předváděčku, která mi nakonec utekla, ale naskytla se starší verze 2013 v super stavu za hodně dobrou cenu a tak jsem nakonec skončil v ojetině s tím, že se chvíli povozím a pak si vezmu nějakou předváděčku a musím říct, že jsem nakonec i s tou ojetinou velmi spokojený. Vyndal jsem třetí řadu, dal tam klec na psa, vozím tam dvoukočárek vcelku plus další krámy a je to super. Pro 2 dospělé, 2 děti, velký pes a aktivní život ideální kombinace. Jedinou výtku mám k motoru, ale to jsem tušil už předem, že to bude slabší, mám 2,2 TDCI 92kw a na předjíždění to fakt není ani s prázdným autem, ale jinak nemohu říct jediné křivé slovo. Spotřebu mám mezi 7,5 - 8,5, v kratší verzi L1 se s tím na délku parkuje stejně jako s běžným větším kombíkem, šoupačky na obou stranách jsou k nezaplacení. K dokonalosti mi chybí automat, na který jsem si zvykl. Za 600 tis bych tazateli doporučil se mrknout po Tourneo Custom po faceliftu 2018, který má nádherný interiér a s 2,0 TDCI 125kw je auto i živější a tišší. Oproti VW bude mít rozhodně novější a méně ojetý kus, který po faceliftu má interiér srovnatelný s konkurencí.
reagovať