0
späť

diskuze k tématu: VW Golf, 2005, 1.4. 64 000 km - chci koupit.

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla
Jay8
počet príspevkov3
dátum registrácie01.03.2016
Utorok 01.03.2016 08:34, VW Golf, 2005, 1.4. 64 000 km - chci koupit.
Ahoj všichni, uvažuju o koupi prvního vozu. Do teď jezdím v práci firemním vozem a mimo autem otce. První myšlenka byl VW GOLF ročník od 2010, benzín (moc toho ročně nenajezdím) cena cca 250 000 Kč. Naskytla se mi šance koupit zmiňovaný VW Golf, 2005, 1.4, 64 000 km v titulku za cca 150 000 Kč (možnost domluvy). Jedná se o auto po otci mého kamaráda, který s ním moc nejezdil, je garážovaný, pod plachtou a co vím, tak byl vždy bez problému.

Můj dotaz zní, jestli je něco, na co si mám dát pozor, resp. co ihned vyměnit nebo na co se zaměřit.

Díky.
reagovať
brin
počet príspevkov727
dátum registrácie28.03.2011
Utorok 01.03.2016 09:04, Kromě ceny super
Kromě ceny, která mi na auto staré 11 let přijde celkem vysoká i přes zcela jistě skvělý stav, to bude ideální koupě od ověřeného zdroje.
reagovať
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Utorok 01.03.2016 10:44, golf
Golf 5 má oproti 4 a 6 dost ošizený interier, ale jinak je to výborné auto. To se ukazuje hlavně až ted po letech kdy ty auta vypadají pořád dobře. S 1,4 jel nečekaně dobře, na to kolik má výkon v papírech.
150t je sice dost, ale jestli auto znáte a má opravdu jen 65t km tak je to dobrá koupě. Vydrží ještě leta. Jen si zjistěte zda jsou vyměněné rozvody. Jsou poměrně drahé a musí se vyměnit i když auto nemá ještě najeto ale už uplynul čas. Bez vyjímek. Pokud ne chtějte slevu cca 8t Kč.
Taky bych se poptal jak často byl měněm olej - má být po 20t nebo roce. Při tak malém nájezdu mají lidi tendence to šidit s tím že se drží nájezdu, ne času.
reagovať
HoNZA
počet príspevkov248
dátum registrácie28.04.2008
Utorok 01.03.2016 10:58, koupit
Koupil bych to ihned cena je vyšší, ale zase víte do čeho jdete. Na svůj obsah jede velice slušně a potichu. Spotřeba není nijak úchvatná. jestli má střešní okno tak zkoukněte jestli tudy neteče do interiéru. olej měňte po 15 tisích - jak stárne tak se okyseluje a to se podepíše na všech těsněních v motoru. 15 tisíc je akorát, zvlášť jestli budete jezdit kratší cesty.
reagovať
BobanHTP
počet príspevkov2404
dátum registrácie19.08.2015
Utorok 01.03.2016 11:14, Auto dobré, cena trošičku vyšší :-)
Ahoj, auto je to dobré, motor spolehlivý. Zkusil bych alespoň menší slevu ujednat.. Jinak v autě se určitě nejdříve projeď. Zaměř se jak lehce jdou pedály, řízení. Nech volnoběh, jestli nekolísají otáčky jak stojíš. Řadící páka by neměla drhnout. Zkus brzdy... Do kabiny by neměly pronikat nějaké vibrace a také Golf nebýva hlučný, takže pokud je hlučný, může to být jen výfuk, silenblok....
Pokud je to možné sjednej si prohlídku vozu v nějakém i malém autoservisu, kde je třeba se podívat jak vypadá podvozek, výfuk atd. Určitě by neměl téct olej - někde po motoru, převodovce, to se Golfu nestává.

Jestli auto koupíš, doporučuji udělat velký servis, protože se vsadím, že tam budou původní svíčky atd. Takže vyměnit svíčky, olej, všechny filtry(olejový, vzduchový a pylový), nechat zkontrolovat stav brzd - případně něco vyměnit, zkontrolovat brzdovou a chladíci kapalinu, vsadím se opět, že budou původní, brzdovka by se měla vyměnit. Rozvodovou sadu bych měnil hned pokud bych o autu nevěděl vše, ale to nechám na tobě Většinou se mění rozvody i s vodní pumpou...

reagovať
Koloss
počet príspevkov639
dátum registrácie19.09.2008
Streda 02.03.2016 15:50, souhlas
Vesměs dobré rady, cena vyšší, ale za auto se známou historií a v dobrém stavu se to musí dát. Ale trochu ukecat bych zkusil. A rozvody určitě, po deseti letech je to potřeba. Na ty rozvody bych zkusil desítku ukecat.
reagovať
Giorgio
počet príspevkov814
dátum registrácie09.05.2007
Streda 02.03.2016 17:59, RE: souhlas
Koloss napísal:
Na ty rozvody bych zkusil desítku ukecat.

Být tím prodávajícím, tak to za 4-5 tisíc nechám udělat sám a zužitkuju to ve svůj prospěch v rámci poctivé údržby. Tohle jsou nabídky typu "ber, nebo nech být". Zkoušet na drzost ukecat slevu může leckoho tak akorát naštvat. Za dobrou ojetinu se holt platí.
reagovať
Koloss
počet príspevkov639
Streda 02.03.2016 18:22, RE: souhlas
Giorgio napísal:
Koloss napísal:
Být tím prodávajícím, tak to za 4-5 tisíc nechám udělat sám a zužitkuju to ve svůj prospěch v rámci poctivé údržby. Tohle jsou nabídky typu "ber, nebo nech být". Zkoušet na drzost ukecat slevu může leckoho tak akorát naštvat. Za dobrou ojetinu se holt platí.

Jestli jsem to pochopil, tak je to po známosti a je tam možnost smlouvání. Tak tohle by byl dobrý důvod.
reagovať
Giorgio
počet príspevkov814
Štvrtok 03.03.2016 05:12, RE: souhlas
Koloss napísal:
Giorgio napísal:
Koloss napísal:
Jestli jsem to pochopil, tak je to po známosti a je tam možnost smlouvání. Tak tohle by byl dobrý důvod.

Jestli je to po dobré známosti, tak bych raději zkusil prodávajícího přesvědčit, aby ty rozvody vyměnil on. Jestli to je po normální až slabší známosti, tak bych ani to nezkoušel. Být tím prodávajícím, mě by to leda naštvalo a auto bych takovému člověku neprodal, protože zájemců je určitě více. Je teda fakt, že neslevuji ani cizím a do inzerátu jsem vždy psal, že cena je pevná a odpovídá stavu. Světe div se, vždycky auto bere první zájemce a nikdy jsem neměl "reklamaci". Naopak už vedu pořadníky čekatelů, až budu zase prodávat. :)
reagovať
davesiroky
počet príspevkov3
dátum registrácie03.03.2016
Štvrtok 03.03.2016 07:31, kroměceny-ok
Auto dobré -cena vysoká.Ta by odpovídala cenové urovni 120-130 tisic( plus cena rozvodu o které je již výše psáno).Promítneme-li do cenových nákladu stávající cenu 150 000 kč, a vezmeme v úvahu ,že by ho majitel provozoval tři roky ,následný prodej vozu bude tak v ceně do 60 000 kč max.Nabízí se úvaha zdali je ztráta 90-100000 kč za tu dobu adekvátní(plus běžné další provozní náklady související s provozem)- asi ne.Leda by ho u sebe nechal dožít do mrtě.
reagovať
Giorgio
počet príspevkov814
Štvrtok 03.03.2016 08:04, RE: kroměceny-ok
davesiroky napísal:
Auto dobré -cena vysoká.Ta by odpovídala cenové urovni 120-130 tisic( plus cena rozvodu o které je již výše psáno).Promítneme-li do cenových nákladu stávající cenu 150 000 kč, a vezmeme v úvahu ,že by ho majitel provozoval tři roky ,následný prodej vozu bude tak v ceně do 60 000 kč max.Nabízí se úvaha zdali je ztráta 90-100000 kč za tu dobu adekvátní(plus běžné další provozní náklady související s provozem)- asi ne.Leda by ho u sebe nechal dožít do mrtě.

Jelikož se aktuálně golfy ročníku 2002 pořád cenově pohybují i k 90-100 tisícům, tak pokud bude po 3 letech tento předmětný pořád v dobrém a udržovaném stavu, určitě nebude mít hodnotu maximálně 60 tisíc. Ostatně na novém autě člověk 100 tisíc ztratí klidně po roce, 30 tisíc/rok je i na ojetinu OK, ne-li dokonce dobrý (pokud to už vyloženě nejsou paštiky za cenu dílů).
reagovať
Koloss
počet príspevkov639
Štvrtok 03.03.2016 11:58, RE: souhlas
Giorgio napísal:
Koloss napísal:
Giorgio napísal:
Koloss napísal:
Jestli je to po dobré známosti, tak bych raději zkusil prodávajícího přesvědčit, aby ty rozvody vyměnil on. Jestli to je po normální až slabší známosti, tak bych ani to nezkoušel. Být tím prodávajícím, mě by to leda naštvalo a auto bych takovému člověku neprodal, protože zájemců je určitě více. Je teda fakt, že neslevuji ani cizím a do inzerátu jsem vždy psal, že cena je pevná a odpovídá stavu. Světe div se, vždycky auto bere první zájemce a nikdy jsem neměl "reklamaci". Naopak už vedu pořadníky čekatelů, až budu zase prodávat. :)

Chtít po prodávajícím, aby na autě něco udělal před prodejem je blbost. A ta cena je vyšší, dost předpokládám, že to byl první návrh mezi přáteli a diskutovat se o něm dá. I těch 140 bude vyšší cena než obvyklá a tak snížení ceny s ohledem na nutné investice je logické.
reagovať
Koloss
počet príspevkov639
Štvrtok 03.03.2016 12:01, RE: kroměceny-ok
davesiroky napísal:

Desetileté auto ve velmi dobrém stavu si člověk nekupuje na tři roky, spíš tak na šest. Jedině pak má smysl zaplatit vyšší cenu za zachovalé auto.
reagovať
Jay8
počet príspevkov3
Štvrtok 03.03.2016 13:15, Další info
Jelikož s tím kamarád nejezdil, tak je tam jiná hodnota nájezdu. Tzn., že teď je tam zhruba 85 000 Kč. Aktuálně se bavíme o ceně 130 000 Kč a příští jedeme k mechanikovi na kontrolu, co bude potřeba vyměnit apod.
reagovať
Koloss
počet príspevkov639
Štvrtok 03.03.2016 13:38, RE: Další info
Jay8 napísal:
Jelikož s tím kamarád nejezdil, tak je tam jiná hodnota nájezdu. Tzn., že teď je tam zhruba 85 000 Kč. Aktuálně se bavíme o ceně 130 000 Kč a příští jedeme k mechanikovi na kontrolu, co bude potřeba vyměnit apod.

Sice jsem tady loboval za slevu, ale musím říct, že když jsem kupoval auto, tak jsem za slušný stav připlatil. Nájezd je vyšší, ale pořád poměrně malý vzhledem k věku, cena je rozmně snížená a rozhodně to zajímavé je.
reagovať
Jay8
počet príspevkov3
Štvrtok 10.03.2016 13:59, Pravda
Ahoj, takže si měl prakticky ve všem pravdu. Jelikož je tam nakonec nájezd 92000 km, stav je výborný. Měnit se budou klasicky věci, které si sepsal. Výměna toho všeho, včetně výměna pár tlačítek (světla, stahování okének) vč. práce výjde cca na 13 000 Kč a kupní cena je stanovena na 130 000 Kč.
reagovať
Koloss
počet príspevkov639
Štvrtok 10.03.2016 14:09, RE: Pravda
Jay8 napísal:
Ahoj, takže si měl prakticky ve všem pravdu. Jelikož je tam nakonec nájezd 92000 km, stav je výborný. Měnit se budou klasicky věci, které si sepsal. Výměna toho všeho, včetně výměna pár tlačítek (světla, stahování okének) vč. práce výjde cca na 13 000 Kč a kupní cena je stanovena na 130 000 Kč.

Tak ať slouží a co nejdéle.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.