jifi napísal:
kdysi pred cca deviti az deseti lety jsem mel moznost se s timto golfem se stejnym motorem nekolikrat svest ... tahlo to prijemne, pri srovnani s Filckou nebe a dudy ... spolehlivost tehdy nevim jaka byla, o ty auta se starali jini, kazdopadne to byl slusnej pracant ... dneska jsou asi lepsi motory :) ... PS: nejsem prilisny zastance dieselu a ani slozitych konstrukci, sam mam 2 litr benzin a jsem spokojen
Taky jsem se docela divil, že pisatel přesedlal z Hondy do Golfa. Kamarád měl taky tohoto golfa a myslím, že je to celkem držák, ale ty průvodní jevy ( vibrace jak prase, drnčení přístrojovky, kouř od výfuku, výbava a přístrojovka) Hondu Civic jsem vlastnil, rok 1993 1,6i a s Golfem jsem v naftě jel jen několikkrát, ale na úsudek mi to stačí. Myslím, že obě auta nejsou špatná, ale co se týče moderní technologie (motory, podvozek, výbava) tak není o čem diskutovat. U Hondy je jen smůla, že ty špičkové diesely co dělají dneska začali vymýšlet tak pozdě. Na závěr: Jednoznačně krok zpět, měl jsem Hondu 2 roky a měnil jsem náplně, termostat (cca.400,-) a zadní díl výfuku (asi 3000,-) Jinak jsem se jen vozil a to velmi příjemně. Jezdilo mi to kolem 7 litrů a v současné době si myslím, že je to s tím starým dieselem od VW šul nul (
)) Jinak každého věc, jen říkám svůj názor,no.