0
späť

diskuze k tématu: Spolehlivé auto pro ženu 50 let

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 03.12.2013 19:21, Spolehlivé auto pro ženu 50 let
Ahoj,

chtěl bych poradit auto pro ženu. Jezdí spíše krátké vzdálenosti. Ráno jede do práce, nakoupit (do 10km) a odpoledne (2x týdně) na zahradu cca 20 km tam a zpět.

Auto by mělo být spolehlivé, s nízkými provozními náklady s kufrem alespoň 320l. rozpočet do 130tis. Kč. Na výbavě zase tak moc nezáleží.

Přemýšlím o Volkswagen Golf 5, motorizace 1,4 - 1,6 benzín.
Myslíte, že by bylo jak kvůli ceně tak i pečlivější údržbě německých majitelů tento vůz lepší zakoupit přímo v Německu? Nejradši bych využil služeb někoho osvědčeného, ale o nikom nevím.

Děkuji za všechny dobré rady :)

reagovať
xtrox
počet príspevkov233
dátum registrácie01.11.2012
Streda 04.12.2013 14:56, RE: Spolehlivé auto pro ženu 50 let
nepřihlášený uživatel napísal:
Ahoj, chtěl bych poradit auto pro ženu. Jezdí spíše krátké vzdálenosti. Ráno jede do práce, nakoupit (do 10km) a odpoledne (2x týdně) na zahradu cca 20 km tam a zpět. Auto by mělo být spolehlivé, s nízkými provozními náklady s kufrem alespoň 320l. rozpočet do 130tis. Kč. Na výbavě zase tak moc nezáleží. Přemýšlím o Volkswagen Golf 5, motorizace 1,4 - 1,6 benzín. Myslíte, že by bylo jak kvůli ceně tak i pečlivější údržbě německých majitelů tento vůz lepší zakoupit přímo v Německu? Nejradši bych využil služeb někoho osvědčeného, ale o nikom nevím. Děkuji za všechny dobré rady :)

záleží, jestli v tom chce paní lovit parádu nebo chce jezdit. přeci jen u golfa je zbytečný příplatek "za prestiž"

při proběhu cca 5-7 tisíc/rok bych doporučil cokoli s jasnou historií nepřekoňovaným, spíše menším, motorem...ani není potřeba klimatizace

paní za 5 let najezdí 30 tkm - asi nemá cenu investovat celých 130 tisíc, naopak bych se koukal po mladším kousku. při předpokládaném proběhu a slušném chování mechanické části přežijí karoserii.
asi bych koukal po autech jako ford fusion a focus (v aktuální inzerci je zajímavý benzinový kombík prodávaný dealerem škodovky), škoda fabia s motorem 1,4, seat cordoba 1,4, apod. seženete rok 2008/209 ve slušném stavu do 120 a 10 si můžete nechat na první servis. pro golfa musíte cca 20 přidat, nebo vzít o dva roky staršího

edit - jestli chcete někoho "osvědčeného", jděte po autorizovaných bazarech jednotlivých značek. např. škoda plus od škodovky, das welt auto od volkswagenu,
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Streda 04.12.2013 16:46, Golf 5
Golfa páté generace považuji za jednoho z nejpředraženějších aut vzhledem ke stáří a užitné hodnotě. Z volby jde vidět, že velký kufr netřeba. Proto bych se klidně podíval o třídu níž po nějaké zachovalé Fabii 1,4 16V. Doporučuji vybírat z posledních ročníků první generace a souhlasím s předchozím příspěvkem, že klimu při tomto nájezdu netřeba. Na zdraví i servisní náklady to bude mít jen pozitivní vliv.
reagovať
mufik.martin
počet príspevkov248
dátum registrácie09.05.2007
Štvrtok 05.12.2013 10:28, Golf 5
Já měl golfa 5 1,6 benzin jako služební a musím podotknout, že to bylo nejpříjemnější auto co jsem kdy měl. Poté jsme dostali Octavie Kombi II. gen facelift. Bylo to taky hezké a příjemné auto. ?Momentálně máme rok staré fabie kombi, Prošel jsem i přes Astry 2. generace, ale stejně nejvíc vzpomínám na krátkého golfa s benzinovou 1,6. Je pravda, že za svoje peníze bych asi se cukal dát tolik peněz a kouknul bych se po konkurenci, ale to jenom proto, že golf je dražší, jinak bych bral golfa všemi deseti. Ale uvědomte si, že sice ho koupíte dráž, ale při prodeji o něj bude vždy větší zájem a vždy prodáte za lepší prachy nežli Focuse a jiná auta. Takže plus minus to vyjde nastejno. Koupíte dráž, prodáte dráž a rychleji podle mě. Takže se rozhodněte sám. Jinak konkurence Peugeot 307, Focus eventuelně Fabia 2. generace bude velikostně podobná. 1. generace je dosti malá.
reagovať
avalance
počet príspevkov1
dátum registrácie05.12.2013
Štvrtok 05.12.2013 11:16, RE: Spolehlivé auto pro ženu 50 let
Ahoj, chtěl bych poradit auto pro ženu. Jezdí spíše krátké vzdálenosti. Ráno jede do práce, nakoupit (do 10km) a odpoledne (2x týdně) na zahradu cca 20 km tam a zpět. Auto by mělo být spolehlivé, s nízkými provozními náklady s kufrem alespoň 320l. rozpočet do 130tis. Kč. Na výbavě zase tak moc nezáleží. Přemýšlím o Volkswagen Golf 5, motorizace 1,4 - 1,6 benzín. Myslíte, že by bylo jak kvůli ceně tak i pečlivější údržbě německých majitelů tento vůz lepší zakoupit přímo v Německu? Nejradši bych využil služeb někoho osvědčeného, ale o nikom nevím. Děkuji za všechny dobré rady :)

Dobrý den,

také jsem to nedávno řešil a vybrali jsme Toyotu Yaris, na tyto malé vzdálenosti motor 1,0VVt-i, je to pro ženu ideální vozítko, naprosto spolehlivé, minimální spotřeba (na tyto vzdálenosti bude o 3l/100km menší než pro Golf/Focus 1,6), výborná obratnost ve městě, zaparkujete všude, motor se ihned ohřeje, kufr se na požadovaný objem zvětší posunutím zadních sedaček...podle mě je naprosto zbytečné kupovat na tyto potřeby auto nižší střední třídy....a Toyotu kupte v jejich autorizované síti ojetých vozů...pak je prakticky jistá záruka bezproblémového provozu s minimálnímy náklady....a také Toyotu pak zase výborně prodáte s malou ztrátou, protože i v 15letech bude při běžné udržbě fungovat skvěle...
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Štvrtok 05.12.2013 11:29, RE: Golf 5
mufik.martin napísal:
Já měl golfa 5 1,6 benzin jako služební a musím podotknout, že to bylo nejpříjemnější auto co jsem kdy měl. Poté jsme dostali Octavie Kombi II. gen facelift. Bylo to taky hezké a příjemné auto. ?Momentálně máme rok staré fabie kombi, Prošel jsem i přes Astry 2. generace, ale stejně nejvíc vzpomínám na krátkého golfa s benzinovou 1,6. Je pravda, že za svoje peníze bych asi se cukal dát tolik peněz a kouknul bych se po konkurenci, ale to jenom proto, že golf je dražší, jinak bych bral golfa všemi deseti. Ale uvědomte si, že sice ho koupíte dráž, ale při prodeji o něj bude vždy větší zájem a vždy prodáte za lepší prachy nežli Focuse a jiná auta. Takže plus minus to vyjde nastejno. Koupíte dráž, prodáte dráž a rychleji podle mě. Takže se rozhodněte sám. Jinak konkurence Peugeot 307, Focus eventuelně Fabia 2. generace bude velikostně podobná. 1. generace je dosti malá.

Souhlasím hlavě s tím, že Golf v dobrém stavu se vždy prodá za slušný peníz (nebo aspoň nějaký), což u Fordu, Renaultu nebo Peugeotu bez ohledu na faktické kvality auta nemusí platit. Taky souhlasím, že Fabia 2 je trochu prostornější než F1 i když stojí na stejném podvozku. Je to dáno židlovitějším posazem a protažením do výšky, což mi nevyhovuje (necítím se tak dobře,) ale někomu to vyhovovat bude kvůli výhledu... Nejlépe je se před koupí ve všech uvažovaných autech projet a až pak se zaměřit na konkrétní model a motorizaci - viz předchozí rady.
reagovať
mufik.martin
počet príspevkov248
dátum registrácie09.05.2007
Štvrtok 05.12.2013 12:42, RE: Golf 5
Paul napísal:
mufik.martin napísal:
Souhlasím hlavě s tím, že Golf v dobrém stavu se vždy prodá za slušný peníz (nebo aspoň nějaký), což u Fordu, Renaultu nebo Peugeotu bez ohledu na faktické kvality auta nemusí platit. Taky souhlasím, že Fabia 2 je trochu prostornější než F1 i když stojí na stejném podvozku. Je to dáno židlovitějším posazem a protažením do výšky, což mi nevyhovuje (necítím se tak dobře,) ale někomu to vyhovovat bude kvůli výhledu... Nejlépe je se před koupí ve všech uvažovaných autech projet a až pak se zaměřit na konkrétní model a motorizaci - viz předchozí rady.

Mě naopak posez ve fabii 2 vyhovuje oproti 1. generaci. Ale co mě rozčiluje je přední okno, nevidím nikde na semafory :) chtělo to protíhnout okno o pár centimetrů dál do střechy, ale to by nejspíš utrpěla pevnost karoserie.
reagovať
perypb
počet príspevkov2
dátum registrácie25.10.2013
Štvrtok 05.12.2013 13:14, RE: Spolehlivé auto pro ženu 50 let

Jako velmi vhodnou alternativu bych viděl Suzuki Swift, pokud byste netrval na velikosti kufru. Je sice menší ale při tomto nájezdu si myslím. že to ani moc nevadí. To auto je s motorem 1.3 celkem i živé, není žíznivé, spolehlivost je také příkladná a cena je velmi pěkná.

reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 05.06.2014 17:17, re:
Dobrý den. Volkswagen Golf V s benzínovým motorem 1.4 nebo 1.6 bude určitě dobrou volbou, neměly by s ním být žádné vážnější problémy. Je pravda, že němečtí motoristé se o svá auta starají pečlivěji, než například čeští řidiči, tudíž dovezená auta bývají zachovalá a v dobrém stavu. Dovozem automobilů se zabývá řada společností, pokud oslovíte nějakou s dobrými referencemi, mohl by být dovoz vozu ze zahraničí výhodný.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.