0
späť

diskuze k tématu: Golf x octavia x passat ..MQB

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, volná diskuze
radek.slivaFB
počet príspevkov181
dátum registrácie16.03.2013
Piatok 12.09.2014 10:09, Golf x octavia x passat ..MQB
Dobrý den,
mám takový neobvyklý dotaz jak je to s podvozkem u golfu 7 octavie 3.... Vím, že to je platforma MQB tedy soudím, že rozdíl podvozku golfu a octavie je témeř žádný...respektive da se říct, že jsou totožné. Nic méně s pár lidmi jsem vedl debatu, že díky tomu že je octavie vetší že podvozek je rozdílný.....další věc je, že passat má být taky na MQB....bude mít tedy stejný podvozek akorát větší? Nebo bude přepracovaný co se týče ramen napravnice uložení atd...Předem díky
reagovať
dk1844
počet príspevkov12
dátum registrácie09.08.2013
Piatok 12.09.2014 12:46, podvozek
Golf 7 ma torzni pricku pro 1.2 TSI (63, 77kw (nove asi 81kw) ) a 1.6TDI 77kw . Vsechno ostatni (lepsi) ma vzdycky multilink.
Octavia 3, a taky odpovidajici Leon, ma tuto vykonovou hranici mnohem vys, dokonce ani O3 2.0 TDI 110kw multilink vzadu nema! Pouze 1.8 TSI 132kw a modely RS, a asi ctyrkolky.

Adaptivni tlumice jsou asi vzdycky priplatkova vybava a rekl bych, ze tam to bude ve srovnani G7 O3 shodne.

Jinak, golf bude v kratke verzi bez vetsich previsu asi o neco prijemnejsi, v kombiku je to na stejno. Recenze tesne po uvedeni kratke verze o3 a pozdeji kombiku zminovaly, ze kombik byl z hlediska tlumicu naladen lepe, je ale dost mozne, ze od te doby jiz byla situace u kratke o3 dotazena.

Do Passatu nevidim, to nechavam ostatnim :)
reagovať
radek.slivaFB
počet príspevkov181
dátum registrácie16.03.2013
Piatok 12.09.2014 13:16, RE: podvozek
dk1844 napísal:
Golf 7 ma torzni pricku pro 1.2 TSI (63, 77kw (nove asi 81kw) ) a 1.6TDI 77kw . Vsechno ostatni (lepsi) ma vzdycky multilink.Octavia 3, a taky odpovidajici Leon, ma tuto vykonovou hranici mnohem vys, dokonce ani O3 2.0 TDI 110kw multilink vzadu nema! Pouze 1.8 TSI 132kw a modely RS, a asi ctyrkolky.Adaptivni tlumice jsou asi vzdycky priplatkova vybava a rekl bych, ze tam to bude ve srovnani G7 O3 shodne. Jinak, golf bude v kratke verzi bez vetsich previsu asi o neco prijemnejsi, v kombiku je to na stejno. Recenze tesne po uvedeni kratke verze o3 a pozdeji kombiku zminovaly, ze kombik byl z hlediska tlumicu naladen lepe, je ale dost mozne, ze od te doby jiz byla situace u kratke o3 dotazena.Do Passatu nevidim, to nechavam ostatnim :)

To s tím rozčleněním vím....tak odpověd na otazku je ano jsou stejné? jediné co jsem našel jako změnu oproti golfu jsou tvrdši tlumiče právě kvůli převisu....u toho passatu se mi prostě nezdá že například by přední napravy byly komplet stejné když nepočítam zase jen nějakou změnu tuhosti to by byl krok z5 stejně jako vlečná náprava u golfu
reagovať
ctverak
počet príspevkov255
dátum registrácie01.08.2007
Pondelok 15.09.2014 12:37, podvozky
I když se jedná o společnou podvozkovou platformu, tak u OIII a Golfu mají určitě jiné ramena než Passat, který už v předešlé generaci měl díky většímu rozchodu delší ramena náprav než golf.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.