citácia:
reakce na: BobanHTP, 22.09.2020 09:42 (Ahoj, vzhledem ke spolehlivost ...)
Tak jsem se trochu posunul ve výběru, a aktuální požadavky jsou benzin do 70tis km, výroba od 2017, do 400tis Kč, karoserie kombi a natáčecí LED světla. Trochu mě překvapilo, že LED už není automaticky u vyšších výbav (kromě i30), ale musí se za ně zpravidla připlatit. Výhodou by bylo i hlídání mrtvého úhlu, což považuji hned za dobrými světly jako nejužitečnější výbavu, ale u benzinových variant v podstatě nejsou k sehnání a všichni mají raději couvací kameru, adaptivní tempomat či senzory deště.. nechápu..
Po čem se dívám (celkově mi nabídka přijde omezená a většina aut se prodává v Praze či Ostravě, což mám dost z ruky abych si jel jen auto vyzkoušet; seřazeno podle aktuální naladěnosti):
- Golf VII Variant 1.4TSI (asi největší zastoupení v bazarech, ale často to jsou 1.5 TSI, což nechci)
- Seat Leon ST FR/excelance 1.4 TSI (hodně podobný golfu, rozhodně potřebuji někde vyzkoušet)
- i30 SW 1.4TGDI (výbava fajn, zpracování se mi moc nepozdává, navíc má filtr pevných částic, což nechci)
- Toyota Auris 1.6 VVT (interiérem mě moc nezaujal, ale ještě jsem ho nevyzkoušel, třeba překvapí)
Mazdu 6, Opel Insignia, Astra, Ford Mondeo, Peugeot 308/508, Passat, Mitsubishi Outlander, Renauld Megane, a Octavii jsem vyřadil z různých důvodů (buď drahé, bez schopného benzinového motoru, nebo bych za stejné peníze raději pořídil nějaké z výše zmíněných)
Zejména by mě zajímalo jestli má někdo objektivní srovnání Golfu VII a Leonu ST.. vím, že je to na stejné platformě, spousta dílů stejných, na Leonu se mi víc líbí budíky než na Golfu, taky (konečně!) někoho napadlo dát 2xUSB konektory a to i dozadu (ještě by někoho mohlo napadnou dát i USB nahoru na palubku pro telefon v držáku či za zrcátko pro kameru). Taky výhoda Leonu, že má jen vlečnou zadní nápravu (nejsem závodník, raději budu mít levnější servis než každé 2 roky dělat geometrii). Na druhou stranu odkládací prostory Leonu oproti Golfu nic moc, horší infotainment, multifunkční volant mi přijde taky líp rozvržení u Golfu, popř u Fordů a bojím se jak se v Leonu bude sedět, aby to nebylo moc nízko + délka sedaček.. takže zatím vítězí Golf, ale ještě jsem ve všech nejel