Cooko napísal:
1. Pánové, když vezmeme, že za cca 440.000 by se dal pořídit fungl nový facelist Auris v kombíku s 1.6 benzínem, nebo Corolla ... a třeba málo jetý Avensis 2012+ 1.8 benzín.. Který by jste si vybrali? Značka spolehlivost, prodejnost o cca 3-4 roky a levný provoz, údržba?2. Jaká je spotřeba Avensisu 1.8 při 140km/h na dálnici?Díky za názory!
Domnívám se že ten Avensis se bude dost těžko shánět a vždy to bude jeté auto s ne úplně známou historií. Kdežto sehnat nové auto není problém, budete mít 3 roky záruku.
Pokud bych chtěl víc prostoru v kabině a nevadil by mi sedan, šel bych do Corolly, která má stejný rozvor jako Avensis. Pokud bych preferoval kufr s rovnou nakládací hranou (např. pro kočárek), tak bych šel do Aurise kombi.
Před rokem jsem koupil Auris kombi za 410 tisíc (sleva na nejetý vystavený kus). Výbavu má slušnou, včetně vychytávek jako automatické parkování v řadě aut, bezklíčové otevírání, atd. Po dálnicí s tím nejezdím skoro vůbec, jen po Praze (v ranní a večerní špičce) a mimo město, dlouhodobá spotřeba 6.15
http://www.spritmonitor.de/en/detail/661181.html Po dálnici si myslím že to žrát až tak moc nebude. Pokud si dobře vzpomínám, tak cesta Praha-Liberec a zpět mi palubní PC ukazoval něco lehce přes 7 litrů. Ale samozřejmě celou cestu jsem nejel po dálnici a na dálnici jsem jel cca 130 podle tacho.