Štvrtok 29.08.2024 10:31,
Superb 4 vs Octavia 4
Zdravím,
aktuálně řeším nový služební vůz a zajímalo by mě, jak by při výběru postupoval nikdo jiný než já. Je daný budget a výrobce - Škodovka. V autě budu primárně jezdit sám do práce, ale mělo by taky obsloužit požadavky čtyřčlenné aktivní rodiny (koly, lyže, cestování obecně) s dětmi aktuálně 5 a 2 roky. Nájezd cca 50 000/rok, tak 80% dálnice.
Vzhledem k profilu jízd a budgetu bude v obou případech motorizace 2.0 TDi 110 KW.
Superb - liftback v základní výbavě Selection + pár příplatků. Úplně v pohodě se s tím dá žít, ano, nějaké věci co by nebyly bych chtěl (Matrix světla, KESSY), ale rozhodně bych to bez nich přežil. Plusem pro mě je to, že je to nové neokoukané auto, které se mi líbí, ovládání základních funkcí pomocí klasických ovladačů a ne jen přes dotykový displej a samozřejmě i prostor uvnitř, resp. zejména vzadu = děcka rostou a ani po 4 letech, kdy to auto budu mít, mě fakt nikdo nebude kopat do sedadla :) Bohužel to nevyjde na combi. Ano, vzhledem k velikosti kufru 90% času netřeba, ale zcela určitě vyvstanou situace, kdy bych ten lepšé manipulační prostor využil a budu muset řešit jinak nebo pomocí rakve.
Octavia - kombík Exclusive Selection. O moc víc to výbavou narvat nepůjde - Matrix, Head up displej, ventilované ergonomické sedačky atd. S tím ale také souvisí armáda asistentů, které ale doufám půjdou co nejjednodušeji vypnout. Uvnitř je to v pohodě, ale minimálně v podélném směru je Superb větší - podobný "problém" jako o kufru Superbu. Většinu času je mi prostor vzadu jedno, ale někdy bych fakt využil, tak proč ho nemít?
Co byste brali vy? Vybavenější a praktičtější, ale menší nebo ne tak vybavený, ale prostornější a pohodlnější větší vůz?
Díky.
reagovať