Martin napísal:
No právě! Já jí měl (kvůli firmě) dokonce třikrát a vždy s jiným motorem. Pokaždé jsem trnul co mi zase daj. Vzhledem k tomu, že hodně najezdím, můžu osobně říci, že omegy nejsou vubec spolehlivý auta! Často jsem musel být odtažen(jednou elektrika, pak zas převodovka atd.), což pro podnikatele není zrovna pohoda. Podotýkám, že auta byla pravidelně a značkově servisována. Musím ale přiznat, že mám kamaráda, který má třílitrovku (cca 190000km, rok 2000) a kromě běžnejch dílů ještě nic neměnil! Hol...
To je poprve, co slysim, ze by Omega mela byt nekvalitni. Sam s "Caravany" jezdim od roku 1991 a jedna se o jedny z nejvetsich a "nejdrzakovejsich" kombiku na trhu. S kazdou jsem (samozrejme s pravidelnym servisem) najezdil bez jedine mechanicke zavady nekolik set tisic kilometru. I sam dealer znacky povazuje vzhledem k pretrvavajicimu zajmu o ojetiny za chybu, ze se prestala vyrabet. Takze mohu jen doporucit, pomer cena/vykon je naprosto bezkonkurencni. A k tomu az usmevne "krecovitemu" ceskemu zajmu o diesely - s sestivalcovym trilitrovym benzinem dokazu pri rozumne jizde mimo mesto jezdit pod sedm litru...