0
späť

diskuze k tématu: Sněhové řetězy – důležitá výbava nejen pro lyžaře

kategórie zaradenia témy:
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 02.12.2008 13:18, řetězy
na jakou stranu se přikláníte vy? Na stranu pohonu 4x4 :o))
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 02.12.2008 14:23, RE: řetězy
figo napísal:
na jakou stranu se přikláníte vy? Na stranu pohonu 4x4 :o))
Řetězy nejsou špatná věc, na předchozím autě jsem je měl ale díky zimním gumám jsem je chtěl použít jen 1x ale ani to vevyšlo. Stál jsem čumákem z kopce, zhaslý motor + ruční brzda a auto mi samovolně začalo klouzat dolů. Asi po 2m se zastavilo, já naskočil a podělanej strachy doklouzal do údolí. Bylo to nejdelších 200m v mém životě. Kdyby tam někdo stál tak by se musel výborně bavit. Je to sice zkratka, ale od té doby tam v zimě nejezdím.
Navíc sytém "těžko na cvičišti - lehko na bojišti" v tomto případě moc neplatí. Většinou když je člověk potřebuje nasadit tak je -15° a sněhová vánice. A preventivně s nimi jezdit při sebemenší souvislé vrstvě sněhu je pěkná hovadina, potom jsou v silnici (sněhu) díry jak na tankodromu a chudák člověk s kvalitními zimními pneu.
No koupím i je, ale jen pro případ nouze nejvyšší.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 02.12.2008 16:14, RE: řetězy
Alda napísal:
Řetězy nejsou špatná věc, na předchozím autě jsem je měl ale díky zimním gumám jsem je chtěl použít jen 1x ale ani to vevyšlo. Stál jsem čumákem z kopce, zhaslý motor + ruční brzda a auto mi samovolně začalo klouzat dolů. Asi po 2m se zastavilo, já naskočil a podělanej strachy doklouzal do údolí. Bylo to nejdelších 200m v mém životě. Kdyby tam někdo stál tak by se musel výborně bavit. Je to sice zkratka, ale od té doby tam v zimě nejezdím.
Navíc sytém "těžko na cvičišti - lehko na bojišti" v tom...
Jezdíváme lyžovat, a tak řetězy vozím, ale ani jednou jsem je zatím nenasazoval, vždycky jsem nakonec vyjel. Jo a s tím nasazováním nanečisto - možná to něco do sebe má, ale jak píše Alda, člověk je pak nasazuje, potmě, v zimě, málem v příkopě a podběh je třeba plný sněhu.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 02.12.2008 18:57, Řetězy ano, ale...
Článek chápu, ale trochu mi připadá jako ze školení řidičů před zimou vysoko v Alpách. Jen málokdo bude řetězy potřebovat tak často, aby jen kvůli tomu kupoval drahé modely. Znám lidi z hor, kteří je v životě nepoužili. Najezdil jsem opravdu tisíce kilometrů vysoko v Alpách, nikdy jsem je nenasadil a vždycky vyjel i sjel. (Fakt je, že jednou u Lechu jsem ignoroval značku, kaju se.) Čekám, že jednou i na mě dojde, ale zatím unikám. Spíš jsem víckrát potřeboval lopatu.

A jak už tady někdo podotkl, plašani nasazující řetězy zbytečně vymlátí v jinak bezproblémově zasněžené silnici takové koleje, že se skoro nedá předjet a méně zkušeného řidiče to z nich snadno vyhodí. Klasika to bývala z Vrchlabí do Špindlu předtím, než dostali výjimku na solení. Vyděšení Němci a Holanďani je nasazovali skoro už pod Babákem, srdnatější hned za Pakou.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 03.12.2008 10:06, RE: řetězy
David V napísal:
Jezdíváme lyžovat, a tak řetězy vozím, ale ani jednou jsem je zatím nenasazoval, vždycky jsem nakonec vyjel. Jo a s tím nasazováním nanečisto - možná to něco do sebe má, ale jak píše Alda, člověk je pak nasazuje, potmě, v zimě, málem v příkopě a podběh je třeba plný sněhu.
Já to zažil jednou. Ruce odřený, zmrzlej jak sobolí hovno, lyžařský oblečení od šmíru.
Jako další auto jsem koupil Subaru.
No a co říká Murphyho zákon pro subaristy : " S AWD zapadnete taky, jen o kus dál. Tedy tam, kde už vám nikdo nepomůže."
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 14.12.2008 04:48,
zdravím!

mohu se optat zde přítomných na jejich názory, či ještě lépe zkušenosti s textilními sněhovými řetězy firmy Autosock (Norsko), potažmo s textilními sněhovými řetězy obecně, což je kategorie, která v přehledu zcela chyběla?

zcela laicky si dovolím usuzovat, že na ledu by to mohlo fungovat, ale trochu pochybuji nad účinností v hlubočáku...

... ale velice mi konvenuje, že se u toho člověk patrně tolik nezprasí, řetězy bude patrně schopen nandat velmi rychle, a ty navíc logicky nemohou způsobit žádné poškození autíčka, souhlas?

díky za vaše názory! hk
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.