Piatok 20.02.2009 12:52,
Nějak tomu nerozumím
Přečetl jsem si nějaké info z AUTO 7 a nemám dobrý pocit. Co se mi nezdá? Tak např. pan Kalousek nasliboval "světlé zítřky", ale zatím sliby neplní. Jen podivočil výrobce, prodejce a koupěchtivé jednotlivce, či firmy. Teď všichni čekají a nic se neděje. Šrotovné asi nebude, byť na západ od naší hranice tento "vynález" funguje. Kupodivu, ku prospěchu i domácích výrobců, kterým se tímto prozatím daří vyrábět, což je v pořádku. Jenže, dočtu li se, že v Německu lze díky opatřením, která byla přijata, nakoupit dobře vybavenou Fábii pod 6 tisíc Euro, tak bych brečel. Ne vyloženě pro tu Fábii, ale pro princip, kdy tento vůz v chudé výbavě u nás doma jde pořídit již od 199 tisíc. To není sarkasmus, to je fakt. Nebo, že by... .Dále, pročítal jsem slevy různých značek a prognózy, kdy už tyto budou muset skončit. No, těžko pochopit tuto myšlenku, když se výrazně nedaří prodeji. A používat jako argument kurs koruny je trochu zavádějící, protože, když byl kurs na opačném konci, tak nikdo výrazně neslevňoval. A je věcí prodejců, jak s kursem naloží. Tady můžu spekulovat, že to někteří neumí, nebo prostě měli smůlu. Ale za jejich "chyby" nechť platí kupující. No a ti kupující, tedy zatím nekupující, čekají, možná na slíbené světlé zítřky s DPH, šrotovným, slevami prodejců a nevím co ještě. A pokud bych tuto nelehkou situaci vnímal jako otázku nabídky a poptávky, tak musím konstatovat, že profesionální odborníci-prodejci to nezvládají dobře, byť budiž, za zmateného přispění naší vlády, kde její odborníci nejsou schopni zodpovědně ve věci nic smysluplného rozhodnut. Jak to, že to jde v Německu a jinde, proč to nejde i u nás?
reagovať