dpwagen napísal:
Škodovka nemá žádný vyloženě špatný model. Nový Superb je velmi povedené auto, z technického hlediska a jako celek nabízí hodně. Octavia byla dobrá vždycky a facelift přídě vypadá naživo lépe než na fotce. Roomster je originál, ani ten mi nevadí. Horší je to s Fábií. Ne že by byla špatná, ale upřímě řečeno za ty peníze bych raději ibizu nebo 207. Mazda 2 působí nedospěle, ale oproti Fabce pořád lépe. Kdyby ta Fabia vypadala jinak, byla na platfomě ¨Seatu Ibiza a měla v základu posílenou výbavu, ...
Současný Superb je narozdíl od předchůdce již zcela ok (ten minulý je spíš k.o.), ale konkurence je VELKá a spousta lidí (mimo česko) si raději v této třídě koupí něco "klasičtějšího", než škodovku - která se sice cenově "zlepšila" ... ale to ostatní také ... a ve srovnávacích testech jak venku tak i v česku třeba takové mondeo dopadlo lépe ..
Když se ještě malinko "umoudří" ceny, tak octavia se bude asi dál prodávat, ale i tam je konkurence SILNá - Ceed, také český Hyundai i30, MOC zajímavě vypadá nová Mazda 3, docela chválený a hlavně cenově FAMÓZNí je nový Megan atd. - v česku to jde, ale v zahr. je NEpřijatelné, aby škoda byla DRAŽŠí než těhle pár novějších modernějších spíše lepšími motory vybavených modelů.
Fabii snad nekomentovat, mrzká výbava ...vysoká cena a ty tříválce radši nekomentovat - snad NIKDO jiný si takovéto motory nedovolil nabízet (ty se hodí možná do pidiauta z Kolína, NE do fabie) - a když zvolíte do fabie SLUŠNÝ motor, moc si ho neužijete, protože v kombinaci s "rozumnou" výbavou vás po zjištění ceny 493.700 korun (mám na mysli jeden konkrétní případ) vás "klepne"
Ostatně stejné je to s tou octavií, ještě před odjezdem jsem četla v českém AUTO-MOTO speciál test faceliftované Octavia 1.4 DSG, která byla vcelku chválena, ale cena včetně výbavy 794.000 kč?!? To je šílenost! Osobně bych šla třeba o "třídu" výš do Subaru Legacy, kde jsou momentálně slevy cca čtvrt miblionu až 300.000 kč na nové vozy, takže Legacy koupíte od nějakých 600 něco tisíc a tu NEJ- verzi s benzínovým plochým boxer šestiválcem a "vyčerpávající" výbavou koupíte za 900 t. se vším všudy, včetně DELŠí záruky.
PS: ANO, naprosto s vámi souhlasím, že výběr mezi 2 roky starým bmw a fabií (kdy fabia je DRAŽŠÍ!) je ... také by se mi nechtělo "padnout"
PPS: Ještě Roomster, po pěkném "rozjezdu" a "oblbnutí" relativně pozitivními testy, prodeje (podle mne "logicky") padají, neb kombinace podvozku fabie a zadní nápravy octavie a vysokého těžiště (byť uznávám že tento "pejskokočičkodort" u škody zvládli slušně) prostě "nebaví" a za stejné peníze jsou k dispozici lepší vozy s lepšími motory, které jsou pohodlnější, lepší na řízení, o "levnějších" motorech ve škodovkách raději nemluvit, v těžším roomstru to lepší asi nebude ...
Tak jsem se "vypovídala", jdu se podívat na východ slunce ..