nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den, rozhoduji se mezi převážně těmito dvěmi vozy na delší trasy po Evropských dálnicích (ještě přemýšlím také nad Peugeotem 508. U dvojkového superba se mi krom velké prostornosti líbí taky sedmistupňová suchá dvojspojka DSG, na kterou jsem ale moc chvály neslyšel. Do vozu bych chtěl investovat maximálně 300 tis. Kč a roční nájezd by činil zhruba 30 tis. km. Co se týče Peugeotu 508, četl jsem, že benzinové jednotky 1.6 THP se příliš nepovedly, i když by měly být už léty prověřené...Od vozu požaduji pohodlí, ticho, přijatelnou velikost zavazadelníku a spolehlivost. Předem děkuji za odpověď
Insignia je mrňavá, v zimě jsem s ní najel pár set km, zrovna s verzí 2.0T ve čtyřkolce a není nic moc, na pohled auto pěkné, interiér stísněný, ovládání nelogické, jízdně mě taky nijak nezaujalo. ačkoliv koncernová auta nemusím tak Superb se docela povedl, DSG taky není špatné pokud se o něj pečuje jak má, ale to platí pro každý automat. 1.8T jsem neměl možnost projet, jen klasické 2.0TDi s DSG a podle mě je to povedená kombinace. naopak exteriérem nic moc (první generace se mi líbila víc, druhá je jako jezevčík), interiér i ovládání super. o kufru se nemá smysl zmiňovat, v tom Škodovka vede.