Posune dál, tak jistěže nový model by automobilku posunovat zpět neměl hihi. Vašek Klauzů Superb schoval do garáže a jezdí starou A8
Zrovna včera jsem toto auto měl na den z půjčovny, protože na D1 sněžilo a svého jsem do soli nechtěl vytahovat. Rok staré, najeto 44tkm, motor 2.5 tdi, výbava krom automatu a kůže všecko. Takže teoreticky zn ideál. Dojmy jsou takovéto: Auto je poměrně úzké. Před vcholem kopce na D1 víc jak 160 neutáhl. Bylo celkem problém udržet ho v přímém směru. Zvuk motoru byl katastrofální non stop hlasité DRRRRRRR. Zahřátí nezahřátí, otáčky neotáčky, zní mi to v uších doteď. Výsledná spotřeba dotankováním na OV - Praha - OV přesně 8,05L. Kdejaký Mercedes w210, BMW e39 či Volvo S80 jsou někde jinde, byť stojí jako ojetiny polovičku. Jedinou výhodou Superbu je hustota servisní sítě, jinak absolutně nic. Možná ještě subjektivně vnímáno, byly poměrně ostré brzdy. ...Děkuji Škodu už příště ne, maximálně žeby jejich pořizovací cenu podělili dvěma až třema. Ten kdo si to koupí musel předtím jezdit Feliciou nebo max Oktávkou, jinak si to vysvětlit neumím. Tak jsem zvědav jaký bude ten nový, nicméně poté co jsem ochutnal stávající, tak už tomu moc nevěřím. (sympatie k té či oné značce s tím nesouvisí)