nepřihlášený uživatel napísal:
Chystám se do pár dní kupovat Škoda Superb I 1.9TDi 74kW? Možná se budete divit, že ještě někdo dnes kupuje auto s najetými 300tis. km. Nicméně stárnutí mého dosavadního automobilu mě k tomu donutilo.Chtěl bych se dotázat na co se zaměřit těsně před koupí či nekoupí?Dočetl jsem se zde, že auto trpí na nápravu, popř. co je důležité si krom nějaké té zkušební jízdy prověřit. VIN by měl být prověřený do 250 tis. fungovala u automobilu servisní kniha. Nicméně dalších 50 tis. ji měl 2. majitel servisovanou u jejich zdejšího místního servisáka. Na palubní desce se občas objeví kontrolka check engine, měla by jít odstranit, ale už se stalo, že se pak objevila znovu. Dost mi vrtá hlavou, co by toto mohlo způsobovat.Předem děkuji za odpověď
Tak radši za málo peněz koupit něco co má najeto 300 000, než si koupit to samé s tachometrovými 150 000 za dvojnásobek. Každopádně bych to nechal napíchnout na diagnostiku, může to být cokoliv. Samozřejmě vzhledem k najetým km a stáří to nějaké investice chtít bude, ale takhle by se ještě dalo něco slevit. Jestli se po pár km kontrolka rozsvítila znova, bude to statická závada a diagnostika vypíše o co jde.