0
späť

diskuze k tématu: Koupě Škoda Superb 1,9 TDi 74kW a na co si dát pozor?

kategórie zaradenia témy: poradna, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 14.07.2015 23:24, Koupě Škoda Superb 1,9 TDi 74kW a na co si dát pozor?
Chystám se do pár dní kupovat Škoda Superb I 1.9TDi 74kW? Možná se budete divit, že ještě někdo dnes kupuje auto s najetými 300tis. km. Nicméně stárnutí mého dosavadního automobilu mě k tomu donutilo.
Chtěl bych se dotázat na co se zaměřit těsně před koupí či nekoupí?

Dočetl jsem se zde, že auto trpí na nápravu, popř. co je důležité si krom nějaké té zkušební jízdy prověřit. VIN by měl být prověřený do 250 tis. fungovala u automobilu servisní kniha. Nicméně dalších 50 tis. ji měl 2. majitel servisovanou u jejich zdejšího místního servisáka.

Na palubní desce se občas objeví kontrolka check engine, měla by jít odstranit, ale už se stalo, že se pak objevila znovu. Dost mi vrtá hlavou, co by toto mohlo způsobovat.

Předem děkuji za odpověď
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Streda 15.07.2015 00:13, RE:
Dobrý den. Při tomto nájezdu je rohodující parametr pro koupi vozu především jeho stav. Kontrolku check engine může rozsvítit například zatuhlé naklápění rozváděcích lopatek turbodmychadla.
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Streda 15.07.2015 18:40, RE: Koupě Škoda Superb 1,9 TDi 74kW a na co si dát pozor?
nepřihlášený uživatel napísal:
Chystám se do pár dní kupovat Škoda Superb I 1.9TDi 74kW? Možná se budete divit, že ještě někdo dnes kupuje auto s najetými 300tis. km. Nicméně stárnutí mého dosavadního automobilu mě k tomu donutilo.Chtěl bych se dotázat na co se zaměřit těsně před koupí či nekoupí?Dočetl jsem se zde, že auto trpí na nápravu, popř. co je důležité si krom nějaké té zkušební jízdy prověřit. VIN by měl být prověřený do 250 tis. fungovala u automobilu servisní kniha. Nicméně dalších 50 tis. ji měl 2. majitel servisovanou u jejich zdejšího místního servisáka. Na palubní desce se občas objeví kontrolka check engine, měla by jít odstranit, ale už se stalo, že se pak objevila znovu. Dost mi vrtá hlavou, co by toto mohlo způsobovat.Předem děkuji za odpověď

Tak radši za málo peněz koupit něco co má najeto 300 000, než si koupit to samé s tachometrovými 150 000 za dvojnásobek. Každopádně bych to nechal napíchnout na diagnostiku, může to být cokoliv. Samozřejmě vzhledem k najetým km a stáří to nějaké investice chtít bude, ale takhle by se ještě dalo něco slevit. Jestli se po pár km kontrolka rozsvítila znova, bude to statická závada a diagnostika vypíše o co jde.
reagovať
zeneva
počet príspevkov75
dátum registrácie24.08.2009
Štvrtok 16.07.2015 09:15, 74kW?
U kazdeho auta zalezi vic na stavu nez kilometrech.
74 kw do Superba mi prijde hodne malo... Ale to je specialita Skoda Auta - davat do levnejsich modelu slaby motory. Pokud nalozite ten obrovskej kufr, tak to bude chtit hodne odvahy...
Do Superba bych to videl spis na 100 kW a více...
Kazdopadne at dobre slouzi.
reagovať
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Štvrtok 16.07.2015 10:51, RE: 74kW?
zeneva napísal:
U kazdeho auta zalezi vic na stavu nez kilometrech. 74 kw do Superba mi prijde hodne malo... Ale to je specialita Skoda Auta - davat do levnejsich modelu slaby motory. Pokud nalozite ten obrovskej kufr, tak to bude chtit hodne odvahy...Do Superba bych to videl spis na 100 kW a více...Kazdopadne at dobre slouzi.

Motor 74kW byl u prvního superbu primárně určený pro taxikáře, prodávala se i speciální verze výbavy pro taxikáře za zvýhodněnou cenu. Sice to moc nejelo ale vydrželo to neuvěřitelný věci, je to dobré auto.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.