citácia:
reakce na: niko999, 07.01.2020 14:34 (Hezké odpoledne,rozhoduji se j ...)
A za převodovku bych taky volil spíš audi pokud chceš automat. Škoda i Audi mají sice dvojspojku 7stupňovou s mokrýma spojkama, což je supr, ale audi je na tom technologicky líp a její stronic je mohutnější a víc vydrží, o tom svědčí i to, že tuhle převodovku audi dává i do svých menších RS modelů jako TTRS, RS3 a RSQ3.
U audi se jedná o typ dq500 a u škodovky tuším dq250. Řídil jsem obě, každá se chová lehce jinak, ale pořád je to dvojspojka. Oba typy převodovej jsou za mě ok, pokud se pravidelně mění olej, ale dq500 je za mě větší sázka na jistotu, že pokud to nebude vyloženě chyba z výroby tak se nic neposere a měnit budeš max tak spojky, což se může dělat klidně až na 200 tisících km pokud s tim nebudeš závodit a s výměnou spojek se v autorizovanym servise audi vejdeš do 15.000 plus olej
A to odhlučnění je opravdu rozdíl, jezdím v audi, mám tam ještě příplatkové akustické sklo a když jsem dostal jako náhradní škodovku tak rozdíl byl znát. Né, že by to škodovka měla špatné to ne, ale rozdíl znát je.
Passat bude zlatá střední cesta, v tom jsem seděl jen na sedadle smrti
ale zpracování interieru bylo lepší jak u škody.