PettrT napísal:
Moje sestra má dva roky yetiho diesel s dsg a jako předváděčku s 3400Km to v plné výbavě krom kůže na sedačkách. S velkou navi, krásná kola a ještě dostala zimní sadu. Výbava Experiance. I ta prosklená střecha tam je. Cena 580t Kč. Nevím co by tam šlo ještě přiobjednat kupovat to nové. Auto jezdí výborně a bez poruch, aby taky ne když má zatím jen 50t cca. Segra běžně mění auto po dvou letech ale yetiho se vzdát nechce. Jezdí se s ním opravdu dobře.Předtím měla dva roky scenic diesel od nového a spokojenost taková že podmínka nákupu nového auta byla "může to být cokoliv, jen ne renault".Jinak ale souhlasím že rapid dává smysl max do cca.320t, potom už je to trochu podivná volba i v rámci značky. I když ten spaceback vypadá opravdu dobře. A důvody pro nákup jsou někdy vážně zajímavé.Osobně znám člověka co koupil fabii 1 nějak z počátku výroby a naporoučel si do ní vše co šlo. Tenkrát se to dostalo dost přes 600t. Měl prostě daný firemní limit a bylo mu doporučeno ho vyčerpat. Nechtěl vyklízet garáž na větší auto, navíc jezdil skoro pořád sám. To auto má dodnes jeho dcera, většina výbavy funguje jak má. Myslím že druhá taková fabia u nás neexistuje.
Koukám teď po novém rodiném autě a jen tak ze zvědavosti jsem se podíval i na Yettiho (vzhledem k délce jen 4.2m jsem ho ale beztak brzo vyřadil). V konfiguraci jsem zvolil druhou nejnižší výbavu Ambition. Z Active za 355 tkč cena vyskočila na
450 tkč, dobrá... Jdu na další stranu a zjišťuju že mám motor 1.2 TSi, který má celkem nevalnou pověst. OK, kliknu na 1.4 TSi a jsem na 505 tis. Když zvolím 1.8 TSi tak jsem na
645 tkč
Za 0.6L objemu motoru příplatek skoro 200 tisíc korun? A to jsem nešel na další stránky konfigurátoru kde bych zřejmě naklikal dalších 50 tisíc.
Zatím je můj favorit na příští rodinné auto Verso 1.8L atmo benzín 108 kW ve střední výbavě včetně super paketu. Někteří prodejci ho mají za 455 tis (nový, doufám že nekecají). Chybí jen xenony, navigace, skleněná střecha a automatické zabrždění v rychlostech do 50 km/h. Za top benzínový motor pro dané auto je doplatek 20 tisíc a ne 200 tisíc jako u Yetiho. Možná se dá koupit slušný kousek jako předváděcí, ale ta oficiální cenová politika to fakt nechápu.