BobanHTP napísal:
Zdravím, nevím kolik přesně stojí pravidelný servis, ale vždy jsem s Fábií oslovil několik okolních Škoda servisů a zvolil, ten co mi sedl nejvíce. Vlastní olej Vám někteří dovolí a někteří ne,ale každopádně musí přesně splňovat specifikaci....Hlavně obejděte s velkým obloukem dlouhý interval 2 roky/30000km, pokud teda máte rád své auto
Přesně tak. Kdo má své auto rád a nestačí mu aby auto vydrželo pouze záruku, mění olej častěji. Jen pro příklad, jak má častější měnění oleje vliv na životnost motoru. Jeden můj příbuzný provozoval MAZDU RX8 s wankelovým motorem. Tyto motory trpí v evropě zvýšenou spotřebou oleje a krátkou životností (max. 100 tis. km). Mazda mu vydržela 165 tis. km (= něco přes 100t. mil). Ne že by potom nejela dál, ale při tomto nájezdu se mu do cesty postavila v noci sebevražedná srnka. Auto skončilo bohužel na vrakovišti. Před nehodou ale nebyl žádný problém se spotřebou oleje, se startováním vozu, nebo sníženým výkonem. Nic. V čem byl rozdíl? Příběh se odehrál v USA a olej byl měněn nejpozději po 8 tisících km.