Kamil1980 napísal:
dobrej den chci si koupit nové auto cena kolem 280000 kč mam vybrané bud nová Škoda Fabie kombi 1,2 66 kw, nebo škoda Rapid Spaceback 1,2 tsi 63 kw nebo hyundai ix 20 1,4 cvvt ročně najezdím tak 8000 km jaky je váš názor na tyhle auta a které by ste mě doporučily? děkuji Kamil
Fabia Combi má oproti Rapidu Spaceback výhodu v rozměrnějším kufru a bude se v ní dát vozit i delší předměty. Další výhodou je nová generace TSI s řemenem a chlazenými svody, která se od nasazení v Golfu 7 a Octavii 3 (zatím) vyznačuje bezproblémovým provozem a nižší spotřebou než staré řetězové TSI (v Rapidu). I když je pravda, že v souvislosti s řetězy jsem od nasazení v Rapidech zatím stížnosti nezaslechl, takže poslední modernizace TSI asi vyšla. Každopádně u Rapida bych počkal na modelový rok 2016 (po celozávodní dovolené), kdy mají přijít motory EURO 6 a spekuluje se, že by mohl dostat taky novou generaci TSI.
Co se týká ix20, je to pro mě takové auto k ničemu, radši bych se podíval po i30, třeba nějaké skladovce. Je to už dospělejší a prostornější auto.
A co bych z této trojice koupil já? Fabii combi. Za ty peníze to není špatný kup, vypadá dobře a má solidní kufr.