0
späť

diskuze k tématu: Spojka u octavie

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 29.12.2013 17:57, Spojka u octavie
Dobrý den,koupil jsem si Škoda Octavia combi 1,9 tdi 74kw, 4*4. Najeto má sice 300 tisíc,ale je z Německa a je ve velmi dobrém stavu.Jediný co je potřeba udělat je spojka.Bohužel dvouhmota a když jsem koukal na ceny,tak jsem našel selý komplet za 28 tisíc.Docela raketa no.Můj dotaz zní,jestli nevíte kde sehnat levnější a jestli vůbec jsou levnější,protože je prej rozdíl v ceně pokud je to čtyřkolka,nebo se vykašlat na dvouhmotu a dát tam jednohmotu.Děkuji
reagovať
xtrox
počet príspevkov233
dátum registrácie01.11.2012
Pondelok 30.12.2013 16:46, ...
na fórech škodovkářů se o tom vedou dlouhé diskuse bez jasného výsledku

osobně bych dal, co tam má být. jestli je auto ve slušném stavu - píšete, že jo - pak ještě něco najede.
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Utorok 31.12.2013 11:05, výměnná sada
Za 20 tisíc vč. daně se dá sehnat kompletní sada vč. dvouhmoty od LUK, což je spolu se Sachsem prvovýrobce, takže by to mělo něco vydržet. Jednohmotová sada taky existuje, ale už jsem se o tom bavil i s mechanikem a osobně by to nedoporučoval, kvůli životnosti převodovky apod. Je to totiž stavěné na dvouhmotu, která lépe tlumí rázy od motoru (PD je má větší než rotačka). Myslím, že dvacka na dalších 300 tisíc km je ještě v pohodě a cena auta tomu byla úměrná, ne?
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 05.06.2014 16:50, re:
Dobrý den. Kompletní spojková sada s dvouhmotovým setrvačníkem je velmi drahá, cena, kterou uvádíte, by tomu odpovídala. Automobilky občas nabízí na starší vozy náhradní díly za zvýhodněné ceny. Další možná je cesta, kterou jste již sám zmínil - nahradit dvouhmotový setrvačník klasickým pevným, cena za spojkový set je potom méně než poloviční.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.