citácia:
reakce na: Leshaxy, 08.06.2020 11:08 (Kamarád ho má toho Rendlíka 81 ...)
Ahoj, nesmí se jezdi do Renault servisu, kde nenabízí "alternativy". Znám to z Peugeotu 206, kdy kvalitní druhovýroba, včetně podvozkových dílů je daleko kvalitnější volba, než originál.
U slabší verze 1.6 74kw mě originál rozvody stály 6500kč i s prací. Silnější verze jak psal Koobas má přesuvník, který je dobré vyměnit, pak přičti těch pár tisíc.
Co se týká tlumičů, bral bych Sachs nebo KYB, oba jsou teď cca něco málo přes 1000kč kus např. jaknaauto.cz...
Člověk se to musí naučit u francouzů, taky jsem nechal jen vyměnit čidlo vzduchu za 2500kč v Renaultu a stálo to 4900kč, tak jsem pochopil, že Renault Třinec je pro bohaté holt
Frýdek-Místek také umí "zaperlit", když jsem měsíc!!! čekal na originál dekl kapoty a při předání nebyli schopni detekovat jestli je to opravdu na můj Megane 3
a nebo několik měsíců dopředu neměli volné náhradní auto(ale měli, jenže proč půjčovat někomu s hujdou...)...
Prostě chce to mít svůj dobrý malý servis pro Renaulta či Peugeota, jinak by člověk opravdu nejen zbankrotoval, ale také by čekal a čekal
V tomhle Skoda a VW jsou jinde, ikdyž také si člověk musí zjistit, který servis je tahač peněz a který ne
Originál díly nestoji majlant a vydří 2x í vícekrát déle než u Renaultu, zejména podvozek a výfuková soustava, brzdy a spojka také