0
späť

diskuze k tématu: Škoda Octavia II 1.2TSI 77kw nebo Škoda Rapid 1.2TSI 77kw?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 23.05.2013 11:05, Škoda Octavia II 1.2TSI 77kw nebo Škoda Rapid 1.2TSI 77kw?
Dobrý den, chtěl bych poradit, uvažuji o koupi nové Škodovky a to buďto Octavie 2.generace a nebo Rapida, v obou případech o motorizaci 1.2TSI 77kW. Můžete mi prosím poradit, který model bych si měl vybrat? Rapid má být něco mezi Fabií a Octavií, tak by mě zajímalo, co by bylo lepší variantou, jestli třeba kvalitnější dvojkovou Octavii nebo Rapida, který dle ceníků apod. méně kvalitní než Octavia? Děkuji za pomoc.
reagovať
David V
počet príspevkov2067
dátum registrácie16.05.2007
Štvrtok 23.05.2013 11:24, RE: Škoda Octavia II 1.2TSI 77kw nebo Škoda Rapid 1.2TSI 77kw?
nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den, chtěl bych poradit, uvažuji o koupi nové Škodovky a to buďto Octavie 2.generace a nebo Rapida, v obou případech o motorizaci 1.2TSI 77kW. Můžete mi prosím poradit, který model bych si měl vybrat? Rapid má být něco mezi Fabií a Octavií, tak by mě zajímalo, co by bylo lepší variantou, jestli třeba kvalitnější dvojkovou Octavii nebo Rapida, který dle ceníků apod. méně kvalitní než Octavia? Děkuji za pomoc.

O Rapidu je tady článek z velmi nedávné doby včetně diskuse. Myslím, že si lze podle toho o Rapidu udělat obrázek.
Já bych o jeho nákupu neuvažoval za momentálně dostupné ceny.
reagovať
vlk1
počet príspevkov19
dátum registrácie11.11.2010
Štvrtok 23.05.2013 13:22, RE: Škoda Octavia II 1.2TSI 77kw nebo Škoda Rapid 1.2TSI 77kw?
nepřihlášený uživatel napísal:

Z těchto dvou jednoznačně Octavia II. Už jen kvůli tomu, že Octavia má vzadu čtyřprvek zatímto Rapid vlečnou nápravu. Ať si každý říká co chce, je to hodně znát. I bych řek, že kvalita podvozku je zásadnější než např více výkonu. I tak bych se raději poohlídl po 1,4TSI než po 1,2 a nebo pouvažoval o kunkurenci KIA ceed SW/kombi(předchozí i nový model),I30 kombi(nynější model) v 1,6 benzínu-po všech stránkách lepší. Nynější Ford Focus je také za slušné money.-cokoliv z toho bude lepší než Rapid a min srovnatelné s Octavií II.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 11.07.2013 20:40, Re:
Dobrý den. Octavia je na tom s kvalitou dobře, Škodu Rapid je zatím brzy hodnotit, její spolehlivost ukáže až čas. Budu s Vámi souhlasit v tom, že Rapid je sice levnější, má ale také horší jízdní vlastnosti. Osobně bych tedy volil Octavii s Vámi vybranou motorizací 1.2 TSI. Tato pohonná jednotka by měla na běžné jezdění postačovat. Nevím, zda-li jste příznivcem dieselových motorů, ale doporučuji Vám vyzkoušet také verzi 1.9 TDI s výkonem 77 kW.
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.