0
späť

diskuze k tématu: Škoda Octavia I 1.8T - koupit ?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, automobilky, česká vozidla
larvoun
počet príspevkov5
dátum registrácie28.02.2014
Utorok 18.03.2014 08:09, Škoda Octavia I 1.8T - koupit ?
Dobrý den, naskytl se mi výhodný kup Škody Octavia 1.8T. Prioritně bych to viděl u mě spíše na klasický 1.6(sporřeba). Tak nebo tak, chtěl jsem se zeptat, zda tato motorizace, kromě větší spotřeby, neskýtá nějaké možné větší investice. Nevím přesně jak pracuje turbo u benzínového motoru a zda je jeho případná výměna tak nákladná, jako u dieselu...Pokud někdo tuto motorizaci má, rád bych poznal jeho zkušenost s provozem i spotřebou. Děkuji za odpověď
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 19.06.2014 21:04, re:
Dobrý den. Pokud je Vaše vybraná Octavia s motorem 1.8T zachovalá a v dobré stavu, její koupí určitě neprohloupíte. Spotřebu lze uhlídat kolem 8 litrů na 100 km, a pokud vozu dopřejete pravidelné výměny oleje a slušné zacházení, nemusíte o turbodmychadlo obávat (to ostatně platí u většiny motorů, ať už benzínových či naftových). Zazlobit občas může zapalovací cívka.
reagovať
Pepe
počet príspevkov1136
dátum registrácie09.05.2007
Štvrtok 19.06.2014 23:58, RE: re:
Karel - TipCars.com napísal:
Dobrý den. Pokud je Vaše vybraná Octavia s motorem 1.8T zachovalá a v dobré stavu, její koupí určitě neprohloupíte. Spotřebu lze uhlídat kolem 8 litrů na 100 km, a pokud vozu dopřejete pravidelné výměny oleje a slušné zacházení, nemusíte o turbodmychadlo obávat (to ostatně platí u většiny motorů, ať už benzínových či naftových). Zazlobit občas může zapalovací cívka.

Cívka je za pár tisíc, navíc to svezení za to stojí. Rozdíl ve spotřebě tak litr až 2,navíc nikdo netvrdí, že u tý 1,6 cívka neodejde, že jo...
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.