0
späť

diskuze k tématu: Rezonance při vyšších rychlostech

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 09.11.2013 14:25, Rezonance při vyšších rychlostech

vozidlo: Škoda Octavia combi
rok výroby: 2006
palivo: nerozhoduje
výkon v kW: 103
kód motoru: BKD

popis závady: Dobrý den,
vozidlo užívám 1 rok a najezdil jsem s ním 32.000 km. Nyní je na tachometru 263.000 km. Jedná se o model OII 2.0 TDI DSG s jasnou historií dle sevisní knížky a ověření údajů v servisu, nyní jsem 2. majitelem vozu. Při koupi vozidla vycházely lehké rezonance z přední části vozidla. Jednalo se o stav, kdy s autem dosahuji rychlosti cca. od 70 km/h a výš. Nejdříve jsme si mysleli, že se jedná o hluk z ložiska levého kola, jelikož hluk v kabině byl více slyšet na levé straně. Po výměně skutečně rezonance oslabily, ale pořád v menší míře přetrvávaly. Rezonance se projevují tak, že při dosažení rychlosti cca. 70 km/h začne odněkud ze předu něco rezonovat. Tyto rezonance se ozývají pod plynem a při částečném držení plynu. Když pedál plynu pustím, tak rezonance přestanou. Na diagnostice převodovka žádnou chybu nehlásí, přesto mi bylo sděleno, že rezonance a nyní již i občasné lehké vibrace do volantu budou pocházet s největší pravděpodobností od DSGčka. Nicméně v servisu mi nebyli schopni více sdělit. Nyní po přezutí na zimní pneu se mi zdá, že rezonance ještě trochu zesílily

kód chyby určené na diagnostice: bez chyby

typ diagnostického přístroje: -

kroky učiněné pro odstranění chyby + následky: výměna ložiska, rezonance přetrvávají, revize na zvedáku, zjištěn lehký únik oleje z převodovky, nicméně jedná se o běžný provozní únik
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.