citácia:
reakce na: Amagali, 20.04.2020 00:00 (Prosím pěkně Mě nejde u mojí O ...)
Já měl kdysi Kadetta. Tomu nešlo řadit 3->2, pokud se páka táhla po hraně kulisy. Pokud jsem vzal páku celou rukou najel na hranu kulisy a pak se malinko vrátil, padla tam, jak prdel na hrnec. Zkusil bych, zda to enní tento případ. Prostě najít to místo, kdy tam ta rychlost padne.
Když už jsem se s tím naučil žít, nechal jsem vyměnit olej v převodovce a výrazně se to zlepšilo. Pořád to po hraně hulisy nešlo táhnout be zádrhele, ale zaskočila. Před tím se zasekla a hotovo.
Pak měl kamarád Vectru a taky ho zlobilo řazení. Půjčil jsem mu knihu "Jak na to" od Etzolda a tam byl podrobný popis seřízení řazení. Po tomto to chodilo, jak hodinky.
Naposledy jsem řešil řazení u Mondea. Nalil jsem blbec do převodovky "zázračnou vodičku", jako pokus o zbavení se určitého hluku, který jsem nebyl schopen identifikovat jako poslední možnost zjistit, zda to dělá převodovka či co. To mělo za následek prudké zhoršení řazení v chladných dnech, takže po 5 měsících (v listopadu) jsem koupil originální olej Motorcraft a problémy ihned zmizely.
Takže pokud není schopen nikdo problém idetifikovat a fórum selže poradil bych:
- seřídit řazení
- vyměnit olej v převodovce za originál
Pokud tohle nepomůže, tak se bude muset někdo kouknout dovnitř nebo koupit jinou.