0
späť

diskuze k tématu: Předělání brzd u Škoda Octavia I.

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, automobilky, česká vozidla
Lukas605
počet príspevkov10
dátum registrácie07.05.2014
Nedela 01.06.2014 17:33, Předělání brzd u Škoda Octavia I.
Jdou předělat zadní bubnové brzdy na kotoučové? Pokud ano, jaký je průměr brzd? A koli by to stálo +-? Díky za rady a tipy
reagovať
brin
počet príspevkov727
dátum registrácie28.03.2011
Nedela 01.06.2014 18:35, Jde to
Jde to, ale nemá to smysl. Není to nic snadného a zaměnitelného. Cenu najdete na škoda fórech.
reagovať
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Nedela 01.06.2014 20:09, bubny
nenapadá mě jediný rozumný důvod pro tuto záměnu.

Tento dotaz mi ale připomíná co jsem viděl včera v Plzni. rezavá oct sedan s OBROVSKÝM křídlem na kufru, kde se pod nápisem Octavia skvěl červenozelený znáček RS - a zadní kola měla brutálně zrezlé bubnové brzdy.
Kdybych měl foťák, vyfotil bych to..
reagovať
Alkantpan
počet príspevkov19
dátum registrácie08.12.2008
Nedela 01.06.2014 20:46, změna je možná
Záměna je možná. Základní kotoučová náprava měla vzadu kotouče o průměru 232mm. Kotoučová zadní náprava je účinnější než bubnová a pro vyšší výkonové verze octavií I (od 81 kW) byla automaticky. Montovala se pro přední kotoučové nápravy s průmerem bud 280 mm (nafta 66kW, 81kW a benzin 75kW) nebos průměrem 288mm (nafta 96kW nebo benzin 110kW). Nejlevnější verzí je sehnat celou starší nápravu a přehodit ji komplet. V nových dílech je to přes 10 tisíc korun. Ostatně není problém otevřít například autokelly a naházet do košíku vše potřebné. Kotouče, destičky, třmen, držáky třmenu, krycí plech, lanovody no a pravděpodobně i ložiska zadní nápravy. Na tuto možnost jsem se ptal osobně při stk, zda při záměně bubnové brzdy za kotoučovou pak projdu na příští STK a odpověď zněla, ano, protože technik nemá jak poznat, která náprava byla na vozidle od výroby a v technickém průkazu typ brzd uveden není.
reagovať
Pepe
počet príspevkov1136
dátum registrácie09.05.2007
Pondelok 02.06.2014 13:44, RE: bubny
Zvirak napísal:
nenapadá mě jediný rozumný důvod pro tuto záměnu.Tento dotaz mi ale připomíná co jsem viděl včera v Plzni. rezavá oct sedan s OBROVSKÝM křídlem na kufru, kde se pod nápisem Octavia skvěl červenozelený znáček RS - a zadní kola měla brutálně zrezlé bubnové brzdy.Kdybych měl foťák, vyfotil bych to..

Furt lepší bubny rezavý, než natřený na (nejlépe) červeno . To je teprve sportovní žihadlo
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Pondelok 02.06.2014 16:09, RE: změna je možná
Alkantpan napísal:
Záměna je možná. Základní kotoučová náprava měla vzadu kotouče o průměru 232mm. Kotoučová zadní náprava je účinnější než bubnová a pro vyšší výkonové verze octavií I (od 81 kW) byla automaticky. Montovala se pro přední kotoučové nápravy s průmerem bud 280 mm (nafta 66kW, 81kW a benzin 75kW) nebos průměrem 288mm (nafta 96kW nebo benzin 110kW). Nejlevnější verzí je sehnat celou starší nápravu a přehodit ji komplet. V nových dílech je to přes 10 tisíc korun. Ostatně není problém otevřít například autokelly a naházet do košíku vše potřebné. Kotouče, destičky, třmen, držáky třmenu, krycí plech, lanovody no a pravděpodobně i ložiska zadní nápravy. Na tuto možnost jsem se ptal osobně při stk, zda při záměně bubnové brzdy za kotoučovou pak projdu na příští STK a odpověď zněla, ano, protože technik nemá jak poznat, která náprava byla na vozidle od výroby a v technickém průkazu typ brzd uveden není.

Asi tak, rozhodně je nejlepší sehnat celý zadek. Rozhodně můžu z vlastní zkušenosti potvrdit, že Oktávka se 4mi kotouči brzdí líp než s bubny (hlavně netřeba tolik šlapat) a trpí míň přední kotouče. U zatíženého auta je to ještě znatelnější. A ještě poznámka, i verze pod 81 kW mohly mít vzadu kotouče pokud měly ve výbavě ESP.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.