0
späť

diskuze k tématu: ojetá Škoda Octavia automat

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 18.03.2013 15:50, ojetá Škoda Octavia automat
Dobrý den,
uvažuji o koupi ojetého vozu škoda Octavia Combi s automatickou převodovkou. Do ojetého vozu bych rád investoval něco mezi 100 - 130 tis. Kč. V tomto cenovém rozmezí se na trhu objevují většinou Octavie první generace. Můj dotaz zní: Lze v této cenové hladině koupit spolehlivý vůz? Mohl byste případně doporučit nějaký typ motoru a výkon? Nebo je lepší pořídit Octavii s DSG? (bohužel můj rozpočet je omezen max. do 150 tis. Kč). Je výhoda automatické převodovky DSG oproti té klasické opravdu tak markantní? (např. ve spotřebě a spolehlivosti). Děkuji moc za odpověď, hezký den, Daniel Frank
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Streda 17.04.2013 23:24, Re:
Dobrý den. Za peníze, které jste ochoten do nákupu vozu investovat, lze pořídit spolehlivé auto. Jaký motor bych Vám měl doporučit? To záleží na Vašem ročním nájezdu. Motorizace, jež se objevovaly pod kapotami Škody Octavie první generace, lze všeobecně označit jako spolehlivé. Já osobně bych Vám doporučil prakticky nezničitelný agregát 1.9 TDI o výkonu 66 nebo 81 kW. V převodovce DSG nevidím, kromě automatického a poměrně rychlého řazení, žádnou další výhodu. Spotřeba s ní bude prakticky stejná, jako s manuální skříní. Manuální převodovku si rovněž troufám označit jako vůbec nejspolehlivější ze všech typů převodových ústrojí.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.