Ahoj, jednoho Rapida 2016 mám, je to lowcost až na kost, přitom za 350 000kč koupíš mnohem lepší auta. Abych mluvil ve faktech. Rapid má kompresor klimatizace made in PL, právě ho reklamujeme, odešel nám pedál plynu a spojky, silenbloky odcházejí už kolem 100tis.km, mě už se krabatí přední sedačky a to mám 88kg, takže vorvaň nejsem
Silně doporučuji vyzkoušet kvalitnější a spolehlivější vozy, vejdeš se rozpočtem do nových,
kde jsou 5 leté záruky:
Ford Focus III 1.6 Ti-VCT nebo spolehlivý(není překlep) 1.0 Ecoboost (akce kombík za cenu hatche)
Mitsubishi Sportsedan/Sportback 1.6
Skladovku Opel Astra 1.0 Turbo
Skladovku Renault Megane 1.6
Skladovku Citroen C4 1.2 PureTech 110k - jede parádně, komfortem překonává novější vozy
atd...
Ani jeden z vozů není špatný, budeš jej mít nový s 5 letou zárukou a rozhodně nejsou takový lowcost jako Rapid. Navíc Rapid je široký vpředu stejně jako Fábie III, takže opět jen obchodní trik dělat z toho hatchback třídy C.
Octávie III 1.2 TSI - mnohem lepší volba, než Rapid, lepší díly, lepší odhlučnění, více místa. Ale i tam najdeš klínový řemen z Taiwanu atd... Přitom ceny jsou astronomické, servis už není levnější než u konkurence. Motor TSI jedině brát až řadu E211, jinak na krátké vzdálenosti s motorem E111 budeš často v servisu a za opravy dáš postupně několik platů
Ale fakta> E111 77kw - špatně topí, pokud jezdíš často krátké tratě, ředí se olej benzínem a to je cesta ke zničení motoru atd...
Svět se mění a dle mého Škodovka klesá "přidanou hodnotou českého auta", interiérem zaostává za ostatními evropskými hráči. ... a také je nesmyslně předražená..