Neco podobneho se mi stavalo na Fabii 1.4 74kW - za jizdy najednou zacal vynechavat 3.valec - postupne jsem si vsimnul, ze se tak deje pouze za deste (bylo to v lete). Kdyz auto chvili stalo , tak to zase slapalo pekne (nez vyschlo a nebylo u motoru vlhko). Zacalo to vynechavat postupne - jen, kdyz jsem dal vic plynu - problem byl ale v tom, ze to elektronika v aute po case zjistila, zacala blikat kontrolka a valec odpojila uplne.
V servise to tipovali bud na svicku, kabel ke svicce nebo rozdelovac. Hlavni tip byl na vadny a stary kabel, ktery uz poradne nedokaze prenest jiskru.
Koupil jsem nejprve jen kabel, ale kdyz jsem to doma vyymenil, tak jsem z puvodniho rozdelovace vytahnul i kontaktni kolicek - takze kabel jsem mel vymeneny, ale naopak zniceny rozdelovac - auto sice jelo, ale kontak v rozdelovaci byl jen tak lehce prilozeny a za mokra zase vypadek 3. valce - pak jsem se konecne rozhoupal a vymenil i rozdelovac s tim, ze rovnou vymenim vse (rozdelovac, vsechny kabely a svicky)
....no a cestou z nakupu tech veci me na krizovatce sejmuli a auto na odpis
- takze vysledku jsem se nakonec nedockal
Pokud jsi ale nezkousel vymenil jeste kabely ke svickam, tak bych mozna doporucil se na podivat.