0
späť

diskuze k tématu: Octavia 1.6 závada

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, ostatní, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.01.2013 15:24, Octavia 1.6 závada
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně závady na mém vozidle Škoda Octavia 1,6, benzín, ročník výroby 1997. Během jízdy, když je motor v tahu, najednou motor zhasne, anebo najednou ztratí výkon ( jako by šel na 2 válce, či něco takového ) a po chvíli to vedee také k jeho zhasnutí. Pokud se mi při jízdě projevila druhá varianta závady, vyřadil jsem na neutrál a přidal plyn naplno, se škubáním a problémy se motor zase postupně rozběhl. Pak zase něklik minut běžel normálně, a pak se vše od ztráty výkonu opakovalo. V servise mi vyměnili postupně palivové čerpadlo, palivový filtr, lambdasondu, rozdělovač, palivovou klapku, svíčky. Závada stále trvá. Prosím o radu.
reagovať
Kadeloid
počet príspevkov7
dátum registrácie20.01.2012
Utorok 22.01.2013 16:32, Rada nad zlato
K problému nemám poznámku, ale chceš radu. Do toho servisu už nejezdi. Zřejmě opravujou stylem pokus - omyl.
reagovať
eTeflon
počet príspevkov173
dátum registrácie04.11.2008
Utorok 22.01.2013 16:43, Diagnostika
No 100% by to chtělo vyčíst na diagnostice a ta by Ti mohla prozradit nějaké info. Je tam ještě pár čidel, co by to mohly dělat, čidlo teploty, čidlo klepání, možná i váha vzduchu... Něco podobného jsem jednou řešil, diagnostika neukázala nic, tak jen díky druhému vozu, ze kterého jsme brali díly bna zkoušku jsme na to přišli
reagovať
KLR
počet príspevkov61
dátum registrácie13.07.2012
Streda 23.01.2013 08:09, stavalo se mi neco podobneho
Neco podobneho se mi stavalo na Fabii 1.4 74kW - za jizdy najednou zacal vynechavat 3.valec - postupne jsem si vsimnul, ze se tak deje pouze za deste (bylo to v lete). Kdyz auto chvili stalo , tak to zase slapalo pekne (nez vyschlo a nebylo u motoru vlhko). Zacalo to vynechavat postupne - jen, kdyz jsem dal vic plynu - problem byl ale v tom, ze to elektronika v aute po case zjistila, zacala blikat kontrolka a valec odpojila uplne.

V servise to tipovali bud na svicku, kabel ke svicce nebo rozdelovac. Hlavni tip byl na vadny a stary kabel, ktery uz poradne nedokaze prenest jiskru.

Koupil jsem nejprve jen kabel, ale kdyz jsem to doma vyymenil, tak jsem z puvodniho rozdelovace vytahnul i kontaktni kolicek - takze kabel jsem mel vymeneny, ale naopak zniceny rozdelovac - auto sice jelo, ale kontak v rozdelovaci byl jen tak lehce prilozeny a za mokra zase vypadek 3. valce - pak jsem se konecne rozhoupal a vymenil i rozdelovac s tim, ze rovnou vymenim vse (rozdelovac, vsechny kabely a svicky)

....no a cestou z nakupu tech veci me na krizovatce sejmuli a auto na odpis - takze vysledku jsem se nakonec nedockal

Pokud jsi ale nezkousel vymenil jeste kabely ke svickam, tak bych mozna doporucil se na podivat.
reagovať
Belous
počet príspevkov47
dátum registrácie23.01.2013
Streda 23.01.2013 09:32, rozdelovac
Měl jsem to samé auto, Octavia z roku 1997, motor 1.6 55kW, najeto kolem 220tkm a hodně podobnou závadu. Po nastartování vše v pořádku, ale po pár kilometrech začlo cukání, následovala ztráta výkonu a někdy i zhasnutí motoru. Nově šlo nastartovat jen někdy, někdy bylo nutné počkat pár minut. Pak se to většinou zlepšilo, motor se další jízdou zahřál a zase šlapal dobře. Toto se projevovalo hlavně po dešti a po vlhké noci. Když bylo sucho, tak byl klid. Závadu objevil mechanik (soukromník) v rozdělovači. Nejlevnější to bohužel nebylo. Měnil to i s kabely, protože jeden už byl načnutý. Po půl roce od výměny jsem auto prodal kamarádovi a zatím šlape dobře, pokud vím.

Držim palec při hledání závady.
reagovať
V-tec
počet príspevkov14
dátum registrácie11.11.2008
Streda 23.01.2013 13:14, Simply Clever
To je zajímavé, jaké se pějí chvalospěvy na Škodu, ale na můj vkus je tu nějak často dotazů ohledně závad?! To bylo jen takové rýpnutí, nicméně pracuji v prodeji náhradních dílů již 4 léta a vím, které auta bych si určitě nekoupil a SLEPICE patří rozhodně pravě mezi ně! A když vám řekne i dealer ze Škoda Auto, že by si Škodovku nekoupil, tak to o něčem asi vypovídá. Hodně štěstí při hledání závady...
reagovať
KLR
počet príspevkov61
dátum registrácie13.07.2012
Streda 23.01.2013 14:46, RE: Simply Clever
V-tec napísal:
...na můj vkus je tu nějak často dotazů ohledně závad...

Jestli ono to nebude tim, ze Skoda je nase automobilka a jezdi jich tu nejvic Nebo si myslis, ze (treba) v Japonsku se nejvic lidi ptaji taky na zavady se Skodovku?
reagovať
V-tec
počet príspevkov14
dátum registrácie11.11.2008
Streda 23.01.2013 19:12, RE: Simply Clever
To je sice fakt, že škodovek jezdí u nás nejvíce, nicméně tohle není argument. Dotazy na neustále problémy s touto značkou nejsou spojeny s množstvím kusů na trhu, ale s pochybnou kvalitou těchto vozů. Pokud otevřes oči a spočítáš kolik dotazů na nějaký problém se Škodovkou přistálo jen na tomto webu, tak uznáš sám, že kvalitou asi zrovna tato značka neoplývá. A nemluvím jen o Škodě ale o fauvé koncernu jako takovém! Hrajou si na něco, co nejsou a mají jediné štěstí, že jim to lidi žerou, ale naštěstí jich značně ubývá. Např ty jejich směšné HTP a TSI, které se serou pořád i v dnešní produkci, tohle je u mě šmejd, nic jiného.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.