0
späť

diskuze k tématu: nevím si rady s oktávkou

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 01.08.2013 17:52, nevím si rady s oktávkou
Zdravím mám Škoda Octavii 1.9 TDi 81Kw 98.r.v
250 000 km najeto.
Už si nevim rady auto špatně startuje. A co hlavně nejede mi to víc než 130Km/h jako kdyby měla omezovač. Neporadil by jste mi někdo čím by to tak mohlo být nebo na co se zaměřit jako první. Zda to je váha vzduchu, vstřiky a nebo turbo??
reagovať
free78
počet príspevkov300
dátum registrácie19.09.2008
Piatok 02.08.2013 12:15, RE: nevím si rady s oktávkou
nepřihlášený uživatel napísal:
Zdravím mám Škoda Octavii 1.9 TDi 81Kw 98.r.v 250 000 km najeto. Už si nevim rady auto špatně startuje. A co hlavně nejede mi to víc než 130Km/h jako kdyby měla omezovač. Neporadil by jste mi někdo čím by to tak mohlo být nebo na co se zaměřit jako první. Zda to je váha vzduchu, vstřiky a nebo turbo??

Měl bych zcela vážně myšlenou otázku. Vážně předpokládáte, že tento problém se dá vyřešit "online"?
Podle mne to vypadá, že je na vinně čerpadlo. Dává malej tlak, tím to blbě startuje a i nepodává dostatečnej výkon - a tím nejdete nad 130. Jenže tohle prostě online vyřešit nejde. Chce to sehnat odborníka "nezloděje" na diesel motory.
A zde se dostáváme k tomu, v čem by mohlo toto fórum pomoci. V sehnání schopného odborníka na diesel. Já bych mohl maximálně poradit zde, v Olomouci....
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Piatok 20.09.2013 23:03, re:
Dobrý den. Takto na dálku se závada zjišťuje těžko, je to spíš hádání. Špatná funkce kterékoliv ze součástí může způsobovat Vaše problémy. Neuvádíte, zda-li auto špatně startuje studené či teplé. Pokud studený motor naskočí hned a teplý startuje obtížně, mohlo by to být i opotřebeným startérem, který motorem nedokáže dostatečně rychle protočit, aby vzniklo dostatek kompresního tepla a motor se mohl rozběhnout (teplý totiž nežhaví).
reagovať
BMW528i
počet príspevkov372
dátum registrácie07.01.2013
Pondelok 23.09.2013 10:57, čerpadlo / rozvody
Dobrý den,

opravdu by to chtělo zajet do servisu...
Startér bych vyloučil, pokud zamotá studeným motorem natočí i bez problémů i teplý, navíc pokud točí, tak to není v něm... už jsem špatný starter měl... na výkon motoru vliv určitě nemá.

Rozvody: pokud by byly skočené rozvody jen o zub nebo 2 může se to tak projevovat. osobní zkušenost s benzínákem, stejné projevy.

čerpadlo vstřiky: může být způsobeno i tím to
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.