0
späť

diskuze k tématu: Náhrada za Octavii I 2.0 kombi, 2001

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 16.02.2015 16:35, Náhrada za Octavii I 2.0 kombi, 2001
Dobrý den. I po pročítání poradny jsem nenašel odpověď na to, co hledáme. Za dosluhující Octavii I po faceliftu, 2.0 benzín, kombi bez výbavy, hledáme nový vůz. Nejdříve, proč jsme se rozhodli pro stávající vůz, naše kritéria zůstávají víceméně stejná. V prvé řadě, více než cokoliv jiného, spolehlivost. Pak prostor pro 4-člennou rodinu, s tím, že měřím 200 cm, žena taky není malá, podle toho porostou i naše dvě děti. V octávce nemám vpředu dost místa, z toho plyne nepohodlí na cestách, 4x ročně totiž cestujeme 1000 km tam a zpět. Za mnou už navíc nezbývá prakticky žádné místo. Kufr cca 450 l a více, octávkových 588 l jsme naplno využili jen opravdu výjimečně. Z výbavy klimu a ABS+ESP, víc nám netřeba. V podstatě hledáme motorizovanou plechovou bednu, na které se nemá co zkazit. Dokonale jednoduchý a efektivní nástroj sloužící svému účelu, stejně jako třeba kladivo. Něco jako auta z přelomu tisíciletí. Dnešní technické výdobytky stylu 1.2 s turbem můj rozum přivádí do slepé uličky. Dále EURO IV nutně.
Nebojte se prosím i neotřelých návrhů, jako např. Mazda FR-V, na kterou jsem ve vaší poradně také narazil, případně cokoliv jiného. Auto bych si rád ponechal dalších 5 - 7 let, to u nás znamená cca 100.000 km.
Proč stávající octávii dáváme pryč? Na naše 1.000 km dlouhé cesty s dětmi už nám ve 14 letech stáří nepřijde dost spolehlivá, stále žere olej, blíží se větší údržba kolem cca 12.000,- kč. Být trochu větší pro cestující a stále plně spolehlivá, pryč bychom ji nedávali. Cenu auta až tak moc neřešíme, protože se zadlužíme tak jako tak, ale samozřejmě nižší je lepší.
Děkuji Vám mnohokrát za odpověď. Sám na to rozhodně nestačím, přestože jsem častým návštěvníkem Vašich stránek. S pozdravem Petr.
reagovať
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Pondelok 16.02.2015 17:30, RE: Náhrada za Octavii I 2.0 kombi, 2001
nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den. I po pročítání poradny jsem nenašel odpověď na to, co hledáme. Za dosluhující Octavii I po faceliftu, 2.0 benzín, kombi bez výbavy, hledáme nový vůz. Nejdříve, proč jsme se rozhodli pro stávající vůz, naše kritéria zůstávají víceméně stejná. V prvé řadě, více než cokoliv jiného, spolehlivost. Pak prostor pro 4-člennou rodinu, s tím, že měřím 200 cm, žena taky není malá, podle toho porostou i naše dvě děti. V octávce nemám vpředu dost místa, z toho plyne nepohodlí na cestách, 4x ročně totiž cestujeme 1000 km tam a zpět. Za mnou už navíc nezbývá prakticky žádné místo. Kufr cca 450 l a více, octávkových 588 l jsme naplno využili jen opravdu výjimečně. Z výbavy klimu a ABS+ESP, víc nám netřeba. V podstatě hledáme motorizovanou plechovou bednu, na které se nemá co zkazit. Dokonale jednoduchý a efektivní nástroj sloužící svému účelu, stejně jako třeba kladivo. Něco jako auta z přelomu tisíciletí. Dnešní technické výdobytky stylu 1.2 s turbem můj rozum přivádí do slepé uličky. Dále EURO IV nutně.Nebojte se prosím i neotřelých návrhů, jako např. Mazda FR-V, na kterou jsem ve vaší poradně také narazil, případně cokoliv jiného. Auto bych si rád ponechal dalších 5 - 7 let, to u nás znamená cca 100.000 km.Proč stávající octávii dáváme pryč? Na naše 1.000 km dlouhé cesty s dětmi už nám ve 14 letech stáří nepřijde dost spolehlivá, stále žere olej, blíží se větší údržba kolem cca 12.000,- kč. Být trochu větší pro cestující a stále plně spolehlivá, pryč bychom ji nedávali. Cenu auta až tak moc neřešíme, protože se zadlužíme tak jako tak, ale samozřejmě nižší je lepší.Děkuji Vám mnohokrát za odpověď. Sám na to rozhodně nestačím, přestože jsem častým návštěvníkem Vašich stránek. S pozdravem Petr.

Co tak Dacia Lodgy? Rozvor 2,8m minimum zbytečné elektroniky,jednoduchá mechanická konstrukce připravená na rozbité cesty a život rodinného dělníka.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Utorok 17.02.2015 23:53, RE:
Dobrý den. Z hlediska spolehlivosti bude nejlepší volbou starší kombi střední třídy s benzínovým atmosférickým motorem. Z této kategorie připadají v úvahu například Mazda 6, Toyota Avensis, Honda Accord případně také Ford Mondeo. Všechna tato auta jsou nadprůměrně spolehlivá, poměr užitná hodnota/cena/provozní náklady má pravděpodobně nejlepší Mondeo. Benzínový dvoulitr, případně o půl litru větší šestiválec je u druhé generace takřka ideální motorizace.
reagovať
pepenene
počet príspevkov1
dátum registrácie17.02.2015
Sobota 21.02.2015 17:41, díky
Velice děkuji za odpovědi.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.