tomaskrtek napísal:
bulawaio napísal:
Exitus16 napísal:
Dobrý den, chtěl bych si koupit první své první auto, ale pořád se nemohu rozhodnou jaké si koupit. Jsem student čtvrtého ročníku střední školy, ale už také pracuji.
Dlouho uvažuji o Škoda Octavia I nebo II v naftě , ale nevím zda je to ta správná volba.
Mým hlavním požadavkem je nízká spotřeba a cena do 55 000,- Kč.
Předem děkuji za tipy.
Stará okta v dechtu - 1. podmínka - aby to moc nežralo = splňuje. 2. podmínka - cena do 55 000,-Kč = za tu cenu se dá koupit plno vraků oktávek. Podle mě jsou obě podmínky splněny, když tě víc nezajímá, tak si to kup.
dvojková okta v naftě do 55ti tisíc? to má být vtip? raději bych doporučil fabii 1.9sdi když už jde o provozní náklady. a vím i o oktě I 1.9tdi 66kw za 20k ale cena odpovídá stavu. je to bývalé taxi, najeto 500+
Známý si kdysi v létě koupil za pár desítek tisíc atmosférické Saxo v naftě, že se na tom nemá co rozbít a že je paráda jak na dálnici denně jezdí uměřenou rychlostí vzdálenost 200km za cca 4,5L nafty na sto. V zimě zjistil, že bude potřeba repasovat čerpadlo za cca 10k. Tak šlo Saxo za půl roku z domu. Aspoň to snad byla cenná zkušennost.
Jestli tazatel nejezdí x set km denně, jako že to nezmiňuje, tak ať si snad nekupuje diesla... Kolik ušetří na palivu že mu to stojí za to?
V tazatelově věku jsem si koupil atmo benzín 2.0L (za 59 tisíc), se kterým jsem neměl žádné problémy k řešení. Jestli zaplatím o 50-70 kč na 100 km víc proti naftě mě trápilo asi úplně nejméně