0
späť

diskuze k tématu: Koupě ojetého auta

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla
Exitus16
počet príspevkov1
dátum registrácie24.04.2014
Štvrtok 24.04.2014 13:18, Koupě ojetého auta
Dobrý den,
chtěl bych si koupit první své první auto, ale pořád se nemohu rozhodnou jaké si koupit. Jsem student čtvrtého ročníku střední školy, ale už také pracuji. Dlouho uvažuji o Škoda Octavia I nebo II v naftě , ale nevím zda je to ta správná volba. Mým hlavním požadavkem je nízká spotřeba a cena do 55 000,- Kč. Předem děkuji za tipy.
reagovať
bulawaio
počet príspevkov62
dátum registrácie18.06.2013
Štvrtok 24.04.2014 14:38, RE: Koupě ojetého auta
Exitus16 napísal:
Dobrý den, chtěl bych si koupit první své první auto, ale pořád se nemohu rozhodnou jaké si koupit. Jsem student čtvrtého ročníku střední školy, ale už také pracuji. Dlouho uvažuji o Škoda Octavia I nebo II v naftě , ale nevím zda je to ta správná volba. Mým hlavním požadavkem je nízká spotřeba a cena do 55 000,- Kč. Předem děkuji za tipy.

Stará okta v dechtu - 1. podmínka - aby to moc nežralo = splňuje. 2. podmínka - cena do 55 000,-Kč = za tu cenu se dá koupit plno vraků oktávek. Podle mě jsou obě podmínky splněny, když tě víc nezajímá, tak si to kup.
reagovať
tomaskrtek
počet príspevkov982
dátum registrácie18.03.2008
Štvrtok 24.04.2014 15:52, RE: Koupě ojetého auta
bulawaio napísal:
Exitus16 napísal:
Dobrý den, chtěl bych si koupit první své první auto, ale pořád se nemohu rozhodnou jaké si koupit. Jsem student čtvrtého ročníku střední školy, ale už také pracuji. Dlouho uvažuji o Škoda Octavia I nebo II v naftě , ale nevím zda je to ta správná volba. Mým hlavním požadavkem je nízká spotřeba a cena do 55 000,- Kč. Předem děkuji za tipy.
Stará okta v dechtu - 1. podmínka - aby to moc nežralo = splňuje. 2. podmínka - cena do 55 000,-Kč = za tu cenu se dá koupit plno vraků oktávek. Podle mě jsou obě podmínky splněny, když tě víc nezajímá, tak si to kup.

dvojková okta v naftě do 55ti tisíc? to má být vtip? raději bych doporučil fabii 1.9sdi když už jde o provozní náklady. a vím i o oktě I 1.9tdi 66kw za 20k ale cena odpovídá stavu. je to bývalé taxi, najeto 500+
reagovať
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Štvrtok 24.04.2014 23:12, RE: Koupě ojetého auta
tomaskrtek napísal:
bulawaio napísal:
Exitus16 napísal:
dvojková okta v naftě do 55ti tisíc? to má být vtip? raději bych doporučil fabii 1.9sdi když už jde o provozní náklady. a vím i o oktě I 1.9tdi 66kw za 20k ale cena odpovídá stavu. je to bývalé taxi, najeto 500+

Známý si kdysi v létě koupil za pár desítek tisíc atmosférické Saxo v naftě, že se na tom nemá co rozbít a že je paráda jak na dálnici denně jezdí uměřenou rychlostí vzdálenost 200km za cca 4,5L nafty na sto. V zimě zjistil, že bude potřeba repasovat čerpadlo za cca 10k. Tak šlo Saxo za půl roku z domu. Aspoň to snad byla cenná zkušennost.

Jestli tazatel nejezdí x set km denně, jako že to nezmiňuje, tak ať si snad nekupuje diesla... Kolik ušetří na palivu že mu to stojí za to?

V tazatelově věku jsem si koupil atmo benzín 2.0L (za 59 tisíc), se kterým jsem neměl žádné problémy k řešení. Jestli zaplatím o 50-70 kč na 100 km víc proti naftě mě trápilo asi úplně nejméně
reagovať
eTeflon
počet príspevkov173
dátum registrácie04.11.2008
Štvrtok 24.04.2014 23:13, Fabia SDi
Taky bych doporučil Fabku 1.9SDi. V podstatě blbuvzdorné auto, spotřeba 5l, ceny dílů jak ceny na jízdní kolo. A kolem 55 seženete i pěknou a možná i s nějakou výbavou!
reagovať
bulawaio
počet príspevkov62
dátum registrácie18.06.2013
Piatok 25.04.2014 07:18, RE: Koupě ojetého auta
tomaskrtek napísal:
bulawaio napísal:
Exitus16 napísal:

Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřil, starou oktou jsem myslel samozřejmě jedničkovou, který se dají v téhle cenové hladině sehnat. Nicméně to byla narážka na výběr auta. Tazatel dle mého má prakticky vybráno a pochybuju, že z výběru okty skočí k 2-litrovému benzínu, když ho zajímá jen spotřeba
reagovať
xtrox
počet príspevkov233
dátum registrácie01.11.2012
Piatok 25.04.2014 13:01, RE: Koupě ojetého auta
Exitus16 napísal:

nedostatečně nastavená kritéria výběru...
1) v jakém provozu chcete autem jezdit? (dálky, po městě, rozvážka, etc.)
2) co bude převažující a co maximální běžná přepravovací kapacita?
3) kolik máte na měsíční provoz auta peněz?
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.