FS36 napísal:
Zdravím a prosím o radu. Rád bych pořídil rodinné combi okolo 300 tis. s důrazem na velký úložný prostor (dvě malé děti, rád bych převážel i kolo), s nájezdem okolo 10 tis. km ročně, takže o dieslu neuvažuju. Původně mi z toho vyšla Octavie, ale pak jsem narazil na akci Fordu (obojí viz níže). Doporučili byste mi něco z toho, něbo něco úplně jiného? Vzhledem k akci Fordu mi přijde nesmyslné kupovat jen o málo levnější jetou Oktávku, potvrdíte mi to?Octavia III 1.2 TSI 77kW s nájezdem do 90 tis. km (trochu levnější varianta, cca 290 tis.)Ford Focus 1.6 Duratec Ti-VCT 105 k / 77 kW (akční nabídka, výbava Trend, 320 tis.)Díky za jakoukoli radu.
Ahoj, bez váhání Ford Focus.
Ojetá Oct s motorem 1.2 TSI opravdu nedává smysl, spíše je to časovaná bomba na další výdaje na servis. Projeď se ve Focusu a uvidíš - tichý motor, lépe odhlučněný podvozek, kombík je příjemnější na časté vození hodně věcí, navíc Focus nabízí opravdu robustní konstrukci a skvělý podvozek i motor. Spolehlivost Focusu v benzínu je nadstandardní!
Jezdím s Focusem II 1.6 i Rapidem 1.2 TSI a musím jen uznat, že se lépe jezdí s klasickou 1.6, protože TSI 1.2 má trubodíru a do 1700 se nic neděje a to je nepříjemné ve městě nebo v koloně.