0
späť

diskuze k tématu: Kombi benzín nebo diesel do 200 tisíc

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, automobilky, česká vozidla, německá vozidla
holli
počet príspevkov3
dátum registrácie26.03.2016
Sobota 26.03.2016 06:54, Kombi benzín nebo diesel do 200 tisíc
Zdravím,

Řešim zapeklitý problém a to ten co nyní vybrat za auto a jakou motorizaci, jelikož svého passsata v dieslu jsem poslal do věčných lovišť, hledám něco jako náhradu za něj. Moje volba dieslu asi nebyla úplně ideální vzhledem k tomu, že jezdím každý den cca 10 km do práce městem a protože jsem do auta investoval za 5 let to co samo stálo na opravách, navíc to byl automat a 74Kw verze, takže hrob a moje první auto mě náležitě vytrestalo a vw už asi nechci nikdy vidět, auto nejelo a ještě žralo tak bych teď něco z jiné strany co málo žere, aspoň malinko jede a servis mě nebude stát tolik, tudíž bych chtěl něco co má rozvody řetězem (není nutnost) a nějak bude auto vypadat. Kombi z důvodu že mám malé dítě a rád bych s nim jezdil na výlety a na barák k rodičům vzadelený cca 150 km. Jinak auto by mělo zvládat každodenní cesty cca 10 km. meštem.

Rozpočet není pevný a když bude potřeba klidně 50 tisíc ještě našetřím. A potřebuji poradit ohledně toho jestli tedy diesel nebo benzín jelikož jsem vždy byl učenej diesel "málo žere" což se mi moc neosvědčilo:)

Rozhoduji se mezi:
(nevím jakou motorizaci)
Octavia II - r.v. 2010
Ford Focus r.v. 2009
BMW Řada 3 - r.v. 2007
Vzhledově se mi hrozně moc libí ford mondeo r.v. 2009 -> Ale nenašel jsem moc modelů s benzínovým motorem.

Děkuji moc všem za rady
reagovať
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Sobota 26.03.2016 19:21, RE: Kombi benzín nebo diesel do 200 tisíc
holli napísal:
Zdravím,Řešim zapeklitý problém a to ten co nyní vybrat za auto a jakou motorizaci, jelikož svého passsata v dieslu jsem poslal do věčných lovišť, hledám něco jako náhradu za něj. Moje volba dieslu asi nebyla úplně ideální vzhledem k tomu, že jezdím každý den cca 10 km do práce městem a protože jsem do auta investoval za 5 let to co samo stálo na opravách, navíc to byl automat a 74Kw verze, takže hrob a moje první auto mě náležitě vytrestalo a vw už asi nechci nikdy vidět, auto nejelo a ještě žralo tak bych teď něco z jiné strany co málo žere, aspoň malinko jede a servis mě nebude stát tolik, tudíž bych chtěl něco co má rozvody řetězem (není nutnost) a nějak bude auto vypadat. Kombi z důvodu že mám malé dítě a rád bych s nim jezdil na výlety a na barák k rodičům vzadelený cca 150 km. Jinak auto by mělo zvládat každodenní cesty cca 10 km. meštem. Rozpočet není pevný a když bude potřeba klidně 50 tisíc ještě našetřím. A potřebuji poradit ohledně toho jestli tedy diesel nebo benzín jelikož jsem vždy byl učenej diesel "málo žere" což se mi moc neosvědčilo:)Rozhoduji se mezi:(nevím jakou motorizaci)Octavia II - r.v. 2010Ford Focus r.v. 2009 BMW Řada 3 - r.v. 2007Vzhledově se mi hrozně moc libí ford mondeo r.v. 2009 -> Ale nenašel jsem moc modelů s benzínovým motorem.Děkuji moc všem za rady

za 10km městem se vám naftovy motor ani nezahřeje.Kdy lidem dojde,že naftové auto patří na dálnici na dlouhotrvající íjzdu v ustálených otáčkách,kdy teprv pak je efektivní?
reagovať
radek.slivaFB
počet príspevkov181
dátum registrácie16.03.2013
Sobota 26.03.2016 20:11, focus
Na bmw bych zapomel jestli nerad resite servis...focus 1.6 16v bude sazka na jistotu proverene spolehlive auto...jestli ale chcete mondeo tak asi 2.0i bude stat 200+ a nebo ekvivalent mazda 6 2.0 motor pochazi nebo aspon jeho zaklad prave z fordu
reagovať
BobanHTP
počet príspevkov2404
dátum registrácie19.08.2015
Nedela 27.03.2016 22:40, Focus III 1.6 v benínu :-)
Zdravím, Mondeo neznám v benzínu, takže za mě Focus III 1.6. Skvělý podvozek, příjmený interiér, spolehlivý motor, podlě mě i vydařený dizajn. Na okreskách, kde nerozhoduje jen hrubý výkon Vás neutrhne ani BMW!
reagovať
holli
počet príspevkov3
Pondelok 28.03.2016 18:46, RE: focus
radek.slivaFB napísal:
Na bmw bych zapomel jestli nerad resite servis...focus 1.6 16v bude sazka na jistotu proverene spolehlive auto...jestli ale chcete mondeo tak asi 2.0i bude stat 200+ a nebo ekvivalent mazda 6 2.0 motor pochazi nebo aspon jeho zaklad prave z fordu

Zdravím, ano servis řešim nerad, jak jsou na tom díly? Cena mě nijak nevadí, právě bych asi radši mondeo kvůli vzhledu jak už vnitřního panelu tak celkově se mi zdá lépe vybavené, tam tedy motor 2.0i? A kdybych se rozhodl pro Focus tak 1.6. Bude těch 77kw stačit? Vím, že u passata jsem v tom automatu měl 74 a bylo to šíleně líné

Škodovka nemá nějaký spolehlivý benzínový motor?? např. co se mi hrozně líbí je Scout

Kolik je u fordů spotřeba?
Díky
reagovať
holli
počet príspevkov3
Streda 30.03.2016 19:45, rada
Ještě někdo prosím nějaké připomínky nebo rady? Rozhodl jsem se na 90 procent pro mondeo motor 2.0 je to dobrá volba?
reagovať
Pepe
počet príspevkov1136
dátum registrácie09.05.2007
Streda 30.03.2016 23:23, RE: rada
holli napísal:
Ještě někdo prosím nějaké připomínky nebo rady? Rozhodl jsem se na 90 procent pro mondeo motor 2.0 je to dobrá volba?

Pár osobních poznatků - Mondeo kombi 2,0i má tchýně, od novoty (2009 tuším), najeto do 50tkm. Občas se s tím svezu někam dál.
Jezdí s tím po městě do práce pár km (Plzeň), pod 10 se nepodívá ani náhodou. Pak jezdí občas dálky (Praha, Ž. Ruda), tam je to 7-8. Auto je pohodlný, stabilní, podvozek fajn.
Od 4. rychlostního stupně se motoru moc nechce (může být způsobeno zajetím). Nad 100 km/h je v autě na můj vkus příšernej kravál od motoru, kterej bych já nepřekousl. Svezte se v tom, ať víte, do čeho jdete,
reagovať
radek.slivaFB
počet príspevkov181
dátum registrácie16.03.2013
Štvrtok 31.03.2016 09:34, mondeo
Presne tak svezte se v tom a uvidite urcite to ale bude rychlejsi nez vase predchozi auto s automatem. Jinak neco zasadniho na motoru neni spatne
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.