0
späť

diskuze k tématu: katalyzátor na Octavii

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.04.2013 14:21, katalyzátor na Octavii
Koupil jsem Vám Octavii 1.8- 20V/92kW. Při koupi jsem zjistil, že nemá katalyzátor. Teď sháním katalyzátor, ale nejsem rozhodnutý zdá-li ho mám koupit. Sehnat originál není problém, ale zase ta cena hmmm. tak se koukám po pirátu. To vše dělám jenom kvůli spotřebě, protože se mi zdá, že o proti vaším dotazům na spotřebu mi moje papa až 13 l./100.PS:- máte někdo zkušenosti s pirátem katalyzátorů. Snížila se Vám tak spotřeba a rezonance- hluk?
Děkuji Vám všem za odpověď.Pavel
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 23.05.2013 22:34, Re:
Dobrý den. Pravděpodobně máte na mysli neoriginální katalyzátor. Pokud zvolíte správný, měl by pracovat stejně, jako originální díl. Katalyzátor ale snižuje pouze obsah škodlivin ve výfukových plynech, na spotřebu paliva nemá vliv (tu může výrazně ovlivňovat lambda sonda). Na zvuková projev motor může mít vliv, neměl by být ale nijak výrazný.
reagovať
David V
počet príspevkov2067
dátum registrácie16.05.2007
Piatok 24.05.2013 13:17, RE: Re:
Karel - TipCars.com napísal:
Dobrý den. Pravděpodobně máte na mysli neoriginální katalyzátor. Pokud zvolíte správný, měl by pracovat stejně, jako originální díl. Katalyzátor ale snižuje pouze obsah škodlivin ve výfukových plynech, na spotřebu paliva nemá vliv (tu může výrazně ovlivňovat lambda sonda). Na zvuková projev motor může mít vliv, neměl by být ale nijak výrazný.

Ano a dokonce i naopak katalyzátor znamená odpor ve výfukovém potrubí a spotřebu naopak ještě zvýší.
Neoriginální katalyzátory se dnes do výfukových systémů běžně montují a neznamenají riziko. Ovšem jak vidím tu spotřebu, tak lze očekávat jinou závadu, která by mohla mít za následek spálení (roztavení) i nového katalyzátoru. Tip na lambda sondu, jejíž životnost se pohybuje kolem 160 tkm může být s velkou pravděpodobností správný. Rovněž může být problém ve výfukovém potrubí před lambda sondou, který se do výfuku přisává falešný vzduch a ovlivňuje výsledky lambda sondy. Bez měření a komplexnějšího řešení to nepůjde.
reagovať
radek.slivaFB
počet príspevkov181
dátum registrácie16.03.2013
Nedela 26.05.2013 13:40, spotreba
Má osobní zkušenost je ta že po vyjmutím katalyzátoru se spotřeba zvýšila o litr a to byla lambda sonda jenom před katem... je to sice překážka ve výfuku ale to stejně jako ostatní tlumiče a po vyjmuti všech těchto překážek spotřeba rozhodně neklesne. U toho katalyzatoru se tak zvýši spotřeba, hluk a smrad a možna o něco výkon.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.