0
späť

diskuze k tématu: beznín, nafta nebo plyn?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 24.04.2013 20:13, beznín, nafta nebo plyn?
Dobrý den,
shaním ojetinu, 5ti dveřák, tak aby se mi do něj vešel kočárek, měla levný servis, nahradní díly, mohu investovat max.120. 000 (ev. včetně zástavby plynu)...Jezdim téměř denně trasu 16km( 8 tam,8 zpet) po ceste hned z kraje mam velky kopec. 2x tydne jezdim trasu cca 30km dlouhou. Byla mi doporušena Fabie 1,4Mpi (50Kw),EURO 2, některé díky emisím zařazeny do EURO 3 (má však vysokou spotrebu na město),proto si jí mám předělat na plyn. Známy mechanik mi naopak radil Osttavii 1,9 TDI stím, že vubec nevadí,že zastudena budu jezdit do kopce a poté nasleduje trasa dolu a jen cca 2 km po rovine a vypnuti motoru. Čas na shánění auta se mi krátí a nevyřešila jsme zatím tento zásadní problém. Prosim tedy o radu. Moc děkuji
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Pondelok 03.06.2013 23:21, Re:
Dobrý den. Dieselový motor volte pouze v případě zmíněné Octavie s motorem 1.9 TDI. Pokud budete jezdit šetrně, měla by tento jízdní režim zvládnout bez potíží. Jinak určitě hledejte automobil s benzínovým motorem (LPG je výhodou). Spíše než Fabii s motorem 1.4 MPI bych Vám doporučil opět Octavii, ale s motorem 1.6. Motor sice nenabídne oslňující dynamiku, je však poměrně nenáročný na údržbu a při provozu na LPG nabídne i nízké provozní náklady.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.