vigo.dl napísal:
Dobrý den, ahoj, sháním vůz pro rodinu splňující následující parametry:1) nájezd 15tis ročně, 1x týdně cesta po městě, poté víkendové delší trasy (nad 100km) + dovolená,2) zavazadlový prostor min. 550l (čím více, tím lépe),3) samozřejmě spolehlivost, odpovídající spotřeba paliva,4) bezpečnost (nemyslím teď hvězdičky), ale pasivní při nárazu (máme aktuálně v blízkém okolí dost ošklivou havárii),5) najeto max do 100tis km, 6) r. v. 2013 a novější, 7) cena ideálně do 400tis, je možné jít na 450tis Kč.A k tomu mám dodatečnou otázku - vše výše uvedené splňuje předchozí generace S-Max či Mondea, jsou to ovšem více jak 10let staré modely, proto mám "obavu", že bezpečnost nebude na takové úrovni jako novější auta. Je můj úsudek správný? Jinak v užším výběru mám - Octavia III; Zafira Tourer (předchozí model); nový model u Honda CR-V + Maxda MX-5 + Ford Mondeo. Dále jsem seděl v Passatu, nevyhovuje mi interiér a taktéž jsem zavrhl předchozí model Superb a Hyundai i30 či i40 nebo Ceed.Předem díky za Vaše názory.Viktor
Ahoj, máš krásný rozpočet, takže za mě kvůli kufru asi kombík a to nový v benzínu s 5 letou zárukou.
1. Ford Focus kombi Titanium 1.5 Ecoboost - za mě královské auto i motor, dobrá výbava
2. Novou Hyundai I30 kombi skladovku s parádním motorem 1.4 T-GDI, kufr 600l
3. Skladovku Opel Astra kombi 1.4 Turbo, výbava Smile
4. Skladovku Peugeot 308 kombi, opět s pěknou výbavou, 1.2 Puretech jede krásně, není tak slabý jak 1.0 TSI.. Nedejte na testy, mě s 180cm se řídilo auto výborně.
5. Renault Megane kombi 1.6 v parádní výbavě Intens - neřídil jsem, jen v autě seděl, za mě luxusní interiér, osvědčený motor
Octávie je předražená a smysluplný motor je 1.4 TSI, určitě nebrat 1.0 TSI, ten má problém s naloženým autem.
.