citácia:
reakce na: Michaela91, 20.08.2019 16:03 (Zdravim,prosim o radu.Chystam ...)
Ahoj, do města je Passat, Mondeo apod. prostě zbytečně veliký, navíc to jsou koráby na dálnici s velkou hmotností a tak s větší spotřebou.
Za mě dobrá volba je jednoznačně VW Golf V Variant 1.6 MPI, ale bohatě stačí do města a okolí i 1.4 MPI. Golf V nerezne, má bytelné sedačky a má jen jedinou Achillovou patu: automatickou klimatizaci, kde notoricky odchází drahé servomotorky i mechanika klapek. Oprava je nad 15000kč, protože se musí rozebrat přístrojová deska.Pokud je možnost, berte s mech. klimatizací. Kdyby ale byly nějaké penízky navíc, berte Golf VI 1.4 MPI/1.6MPI, kde je vidět velký skok v interiéru a aut. klima už nestávkuje
Jako alternativa - nebojte se ani Jetty 1.6 MPI(Golf sedan), solidní technika je i tam.
Vůbec nebrat FSI a TSI - jeden problém kupí druhý
Dalším kandidátem je Ford Focus II facelift 2008+ s ovědčeným 1.6 Duratec 74kw. Kdyby ale byla šance došetřit, berte Focus III 1.6 Ti-VCT, je to kvalitativně mnohem lepší vůz, motor nezlobí a celkově se mi zdá i lepší odhlučnění,zpracování,antikorozní ochrana, ale také spotřeba!
Skoro-černým koněm
je pro mne Renautl Megane III Grandtour 1.6 (74kw, 81kw), kdy do města a okolí bohatě stačí 74kw, ALE pokud jezdíte častěji na chalupu dálnicí, berte jednoznačně 6-kvalt 81kw, který je tichší(ověřeno několikrát, doma mám 74kw, náhradní vozidla 81kw).
Co je skvělé, s cenou 150tis.kč lze koupit pěkně vybavené vozy 2010, což má něco do sebe. U Meganu občas praskne pružina nebo odejde výfuk, ale jinak jde o solidní vůz, motoricky hodně odolný. Může zatíkat třetí světlo(opravíte si sami), můžou vzrat dveře(namažete, poštelujete), jenže to je tak vše, karosérie nerezne a podvozek dejte ošetřit(zvládnout to můžete sami). Co je skvělé je rejd, ve městě se lépe manipuluje s Megane kombíkem než s Rapidem Spaceback, který má rejd snad žeŠkody Favorit
Poslením superčeným koněm
je za mě Honda Civic 1.4 nebo 1.8VTEC cca 2008+, ten první do města ideál
Honda se nekazí, motor a převodovka přežije zbyteka auta a spotřební díly můžete brát z druhovýroby(výfuk, brzdy, něco z podvozku atd..) Kufr 420l opravdu stačí na všechno! Za mě asi auto s nejméně starostmi, přitom pořád pěkné a komfortní. Bral bych nejraději...
Octváii II nebrat ani náhodou:
1. rezne
2. nekvalitní díly(chladič, čidla, ložiska i pružiny mění kamarádi)
3. daleko horší odhlučnění, než v Golfu
4. některé verze 1.6 MPI záhadně berou olej, v Golfu jsem se s tím nesetkal
5. novým trendem je praskání zadního skla i liftbacků(kamarádovi ve flotile)