Štvrtok 22.09.2016 11:23,
Elektroservis
Taktiez by som isiel do dalsieho servisu, najlepsie takeho, ktory sa zameriava na elektriku. Poriadna diagnostika, popripade pozriet kostry. Oprava za 20 000 sa na fabii neriesi. Keby aj odisiel cely motor, kolko bude stat na vrakaci? Nepoznam jeho cenu, ale bude to max do 10 000. Ten servis, tam je myslim jasne, o co sa jedna. Asi sa niekomu vase auto pacilo. Musite to teda brat tak, ze este aj servisaci chcu vase auto, takze je asi v dobrom stave. Vzdy je ale dobre si dat chybu potvrdit aj niekym dalsim, aj preto by som sa pozrel po inom autoservise. Zijeme totiz v takej casti sveta, kde ak predajca zisti, ze s tym clovek nic nevie robit, tak asi tak v 90% pripadov sa nedoplati. A to neplati len o autach..
PS: A uz len kvoli tomuto by som skusil poprosit nejakeho kamarata muzskeho rodu, aby tam isiel so mnou. Moze to usetrit vela nervou a penazi. (Ak by aj nic o autach nevedel, stacilo by, ak sa kazde 2 minuty pozrie na motor, pohybe s nejakym kablom alebo hadicou a nahlas zretelne zopakuje: EGR ventil, klapka, alebo termostat. To by mohlo vyvolat dojem, ze sa v tom rozumie, a vystrasit nepoctivych servisakov. Ale pozor, nech sa nedotkne horucich casti motora.)
PS2: Dalsia moznost je si problem pred tym nastudovat na prislusnych forach. To sa napr. mne kedysi velmi oplatilo. Je totiz rozdiel, ked clovek pride do servisu a povie: 'moje auto sa obcas len tak bez priciny vypne, opravte to prosim' (= pre servisaka znamena, ze sa ide menit polka veci v aute a zacne sa tym najmenej pravdepodobnym, spoznate podla slabeho naznaku lisiackeho usmevu na jeho tvari), alebo po precitani fora, kde sa pise ako sa da zistit ktora zavada, pridem do servisu a detailne im popisem, ako sa to deje, pri akych otackach, ci je plyn na podlahe, ci predtym motor necukal, ci sa predtym nieco nerozsvietilo a dokonca im aj navrhnem, na co by sa mohli pozriet ako prve. Niektory sice zahundru, ze zasa dalsi mudri clovek z internetu, ale musim povedat, ze mnohokrat som im dokonca vysvetloval, kde co maju hladat na citroene :)
reagovať