0
späť

diskuze k tématu: Volba motoru pro Fabii Combi

kategórie zaradenia témy: poradna, jaký typ motoru vybrat, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 19.02.2013 23:34, Volba motoru pro Fabii Combi
Dobrý den,

rád bych se zeptal na Váš názor ohledně volby motoru pro vůz Škoda Fabia combi, popř. jiný koncernový vůz. Jedná se mi o benzínové motory 1.4 16V a 1.2 TSI. Je opravdu rozumná volba novější 1.2 TSI. S 1.4 jsem najezdil ve služební Fabii Combi cca 130 tis. km a s motorem nebyl žádný problém, spotřeba cca 6,5 l. Nové 1.2 TSI jsou údajně živější, ale mám obavu, že je to daleko komplikovanější a choulostivější motor a spotřeba je zhruba na stejné úrovni, aspoň co slyším nebo se dočtu. Má smysl uvažovat při koupi ojetiny o motoru 1.2 TSI z pohledu užitné hodnoty a případného rizika potenciálních závad? Jak se díváte na trend zmenšování objemů motorů? Můj pocit je, že výrobci vykazují nižší spotřebu než je pak možné dosáhnout v reálné provozu a pak to celé postrádá smysl, alespoň z pohledu zákazníka.
reagovať
eLzyx
počet príspevkov11
dátum registrácie03.11.2008
Streda 20.02.2013 14:47, ojeté TSI - nesmysl
TSIčku bych se vyhnul obloukem, byť je to z hlediska spotřeby a jízdních projevů velice dobrý motor. Bohužel selhání řetězového rozvodu je natolik velký strašák, že takový motor nelze doporučit.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 21.03.2013 18:35, Re:
Dobrý den. Na většinu dotazů jste si víceméně odpověděl sám. Jednotky TSI jsou oproti klasickému atmosféricky plněnému motoru 1.4 16V daleko složitější. Navíc jsou známé svými problémy s rozvodovými řetězy. Pokud jste byl se služební Fabií spokojen, tak Vás mohu ujistit, že kromě vyššího točivého momentu v nižších otáčkách a o pár decilitrů nižší spotřeby (to ale pouze při klidné jízdě!) Vám jednotka TSI nic navíc nenabídne. Ohledně spotřeby, kterou udávají výrobci, je tomu tak, že ji automobilky měří za ideálních podmínek v laboratoři. Ty ale občas mají k reálnému provozu velmi daleko. Proto ten rozdíl mezi udávanou a skutečnou spotřebou.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.